Türkiye, Irak'la ilişkilerini rayına oturtuyor. Bağdat Büyükelçimiz yeniden göreve başladı, Türk-Irak İş Konseyi kuruldu, mart ayında Bağdat'a ticaret heyeti gidiyor


TÜRK-IRAK İŞ KONSEYİ
Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Neyzi, amaçlarının Körfez Savaşı'ndan sonra BM ambargosu nedeniyle iki ülke arasında önemli ölçüde azalan ticari ve ekonomik ilişkileri canlandırmak olduğunu söyledi. Bürokrat ve işadamlarından oluşan ticaret heyeti 12 Mart'ta Irak'ta olacak.
 

OFİSLER AÇILIYOR
Körfez Savaşı sırasında bile Bağdat ofisini kapatmayarak etkinliğini artıran Tekfen Dış Ticaret'in Irak'taki toplam cirosu 1 milyar doları aşıyor. Pazarda faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısı 200'ü bulurken, Ankara merkezli Metiş Holding ile Mesa da Bağdat'ta ofis açmak için çalışmalarını hızlandırdı.

TURKISH EXPO BAĞDAT
Bağdat 3. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na katılmak için son başvuru tarihi 6 Nisan olmasına rağmen 60 firma şimdiden yerini ayırttı. EBSO, Gaziantep Ticaret Odası, Konya Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası da fuarda yer alacak. Fuarın KOSGEB ve devlet tarafından desteklenmesi ilgiyi artırıyor.

Atatürk'ün hayali Ankara'da gerçekleşiyor
-
Atatürk'ün "illerin çeşitli organizasyonlarla tanıtılması" hayali gerçek oluyor. Kültür Bakanlığı ve Forum Fuarcılık'ın birlikte düzenlediği İller Kültür Fuarı, 19-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
-Kültür Bakanı Talay, "Fuar, bu konuda şimdiye kadar düzenlenen en büyük organizasyondur" dedi. Türkiye'nin 81 ilinin katılımıyla gerçekleştirilecek fuar bir şölen havasında geçecek.

 
Yeşil Hafta'nın yıldızı olduk
Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı'nda Türkiye standı çok sayıda ziyaretçi çekti. Fuarı Berlin Büyükelçisi Osman Korutürk de gezdi.

Libya bildiğiniz gibi değil
Libya, Bakan Cem'in ziyaretiyle yeniden gündeme geldi. Libya'nın, yeni turistik tesislerin inşası konusunda Türkiye ile ortak yatırım ve işbirliği yapması gündemde. Bu ülkeyle ilgili merak ettiğiniz her şey Forum Bülteni'nde.
Kahire Fuarı'nda geri sayım
Kuzey Afrika'nın en büyük fuarına günler kaldı. Filiz Çelik Kapı, Ekber Mutfak Gereçleri, Banat, İmamoğlu Soğutma Cihazları, Honmaksan, Yüksel Otomotiv, ASC Sabun vb. firmalar fuarda stand açacak.

Irak ile ikinci bahar

Baş döndürücü gelişmeler

Konya'nın yeni yüzü