Bir başkadır benim memleketim

Atatürk’ün hayali gerçek oluyor. Türkiye’nin bütün illeri başkent Ankara’da bir araya geliyor

Anadolu’nun kültür mozaiği, mayıs ayında başkent Ankara’nın baharına renk katacak. Kültür Bakanlığı ile Forum Fuarcılık tarafından düzenlenen “İller Kültür Fuarı” 19-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Kültür Bakanı İstemihan Talay, Türkiye’nin her ilinin ulusal kültürümüzün çok renkli, zengin bir kaynağını oluşturduğunu belirterek, neden böyle bir fuar organize edildiğini “Ulusal kültürümüzün tabanını, özünü oluşturan mahalli kültürel değerlerimizi turistlerin yanı sıra kendi vatandaşlarımıza ve yeni kuşaklara tanıtmak zorundayız” sözleriyle açıkladı. 

İllerin kültürünün bu tür organizasyonlarla tanıtılmasının Atatürk’ün bir ideali olduğunu anımsatan Talay, İçişleri Bakanlığı binasının planı yapılırken avlusunda her ile bir alan ayrılarak yılın belli günlerinde bu alanda tanıtım yapılmasının arzu edildiğini söyledi. 

Cumhuriyet’in 75. yılı kutlamaları çerçevesinde söz konusu alanda Atatürk’ün amacına uygun büyük bir sergi açıldığını kaydeden Talay, “İller Kültür Fuarı, bu konuda bugüne kadar düzenlenen en büyük organizasyondur. Başkent Ankara, bu kültür şöleniyle Türkiye’yi kucaklayacak, kültürel zenginliklerimiz bir kez daha gözler önüne serilecektir” diye konuştu. 

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer ise, 81 ilin katılımıyla gerçekleşecek fuarda illere özgü sanat ve el sanatı ürünleri, tarih ve turizmi yansıtan maket çalışmalar, kitap, broşür, kartpostal, ticaret ve sanayi katalog-CD’leri, yerel yayınlar, yöresel kıyafet ve yemeklerin sergileneceğini bildirdi. 

Fuarla eşzamanlı olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde Gençlik Fuarı’nın da yapılacağını anlatan Dr. Dinçer, şöyle devam etti: 

“Fuar tam anlamıyla bir şenlik havasında geçecek. 500 bini aşkın ziyaretçi hedeflediğimiz fuarın daha renkli geçmesi için Kültür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bazı kurum-kuruluşlar çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Katılımcılarımız da defile, konser, sinevizyon gösterimi, fotoğraf sergisi, müzik dinletisi, halkoyunu gösterisi vb. etkinliklerle fuara katkıda bulunacak. Fuarın anısına Ankara’da belirlenecek bir yerde İller Kültür Ormanı oluşturulacak.”