Kahire Fuarı martta açılıyor

Türk firmaları, ekonomik bakımdan Kuzey Afrika’nın en güçlü ülkesi olan Mısır’da ürünlerini sergilemek için gün sayıyor. Başkent Kahire’de 34 yıldır düzenlenen Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı, 21 Mart’ta açılacak ve 30 Mart’ta sona erecek. 

Forum Fuarcılık A.Ş. Proje Sorumlusu Cengiz Bulut, Kuzey Afrika’nın bu en büyük fuarının Mısır’ın yanı sıra çevre ülkelerle de iş bağlantısı kurmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Bu yıl fuara Ulubaş Madeni Eşya, Efegil Kristal, Yılmazlar Kablo, Yüksel Otomotiv, Yarkın Elektronik, Filiz Çelik Kapı, Limaksan Elektronik, Poleks Makine, Honmaksan Makine, Banat Fırça, Telsa Tel Sanayi, Ekber Mutfak Gereçleri, ASC Sabun, Şafak Madeni Eşya, İmamoğlu Soğutma Cihazları, Kayseri Sanayi Odası, Bic Kalem, Gürsan Metal, İZFAŞ, Kurtsan Tarım, Samteks, Tekbay, Altuntop Isı, Petniz Isı vb. firmalar katılacak. Fuarda mutfak eşyasından makineye diş fırçasından sabuna çelik kapıdan kabloya kadar çeşitli ürünler sergilenecek. 

Automechanika Afrika’da

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen Automechanika Fuarı, Afrika’da da yapılacak. Messe Frankfurt ile Art Line tarafından organize edilen fuar Mısır’ın başkenti Kahire’de 6-9 Eylül 2001 tarihlerinde düzenlenecek. 

Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, otomotiv yan sanayiyle ilgili dünyanın iki önemli fuarından biri olan Automechanika’nın 10 ülkede gerçekleştirildiğini belirterek, fuarın Afrika ayağı için Mısır’ın seçildiğini söyledi. 

Kahire Uluslararası Fuar Alanı’nda 15 bin m² alanda açılacak “Automechanika Africa”ya 200 firmanın katılması bekleniyor. Mısır Otomobil Üreticileri Derneği, Mısır Sanayicileri Federasyonu, Avrupa Garaj Ekipmanları Birliği, Alman Motor Ticaret ve Bakım Birliği’nin sponsorluğunda düzenlenen fuarı 8 bin profesyonel ziyaretçinin gezmesi hedefleniyor. 

Fuara katılmak isteyen firmalarımız Art Line’ın Türkiye temsilcisi olan Forum A.Ş.’yi arayabilir.

Umre Fuarı ve Konferansı yapılacak 

“1. Umre Fuarı ve Konferansı”yla ilgili tanıtım toplantısı 28 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek 

Türkiye temsilciliğini Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin yaptığı Saudi Exhibition Company (SEC), nisanda büyük bir organizasyona imza atıyor. Ülkenin önde gelen fuar şirketlerinden olan SEC, Cidde’de “1. Umre Fuar ve Konferansı”nı gerçekleştirecek. 

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Al Hamra Uluslararası Sergi ve Konferans Salonu’nda 16-19 Nisan’da yapılacak fuarla ilgili olarak SEC Genel Müdürü Adel A. Shakoor’un 28 Şubat’ta saat 10.00’da The Marmara Hoteli’nde basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi. 

Bu arada Cidde Turizm Fuarı’nın 4’üncüsü 8-13 Nisan tarihlerinde yapılacak. 

“Umre Fuar ve Konferansı” ile “Cidde Turizm Fuarı”yla ilgili ayrıntılı bilgi Forum A.Ş.’den alınabilir. 

Fuarı gezdiler, hediye kazandılar 

Forum Fuarcılık’ın 16-24 Aralık 2000 tarihlerinde düzenlediği Ankara 2. Uluslararası Hediyelik Eşya Fuarı kapsamında gerçekleştirilen “hediye çekilişi”nin talihlileri belli oldu. Ziyaretçiler arasında yapılan çekilişle 12 kişi Singer dikiş makinesi, 5 kişi televizyon, 3 kişi buzdolabı, 3 kişi de mikrodalga fırın kazandı. Talihliler ocak ayından itibaren hediyelerini almaya başladı.

 KOSGEB destekliyor.