Yeşil Hafta’nın yıldızı olduk

Messe Berlin’in geleneksel fuarlarından olan Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı ile Sebze ve Meyve Fuarı başarıyla tamamlandı. Her iki fuara toplam 108 ülkeden 2 bin 281 firma katıldı. 

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay’dan alınan bilgiye göre, dünyanın en büyük tarım-gıda fuarı olarak nitelenen ve 19-28 Ocak tarihlerinde açık kalan Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 29. kez katılım sağladığı fuarın 124 bin m² alanda düzenlediğini ve Almanya’ya 58 ülkeden bin 570 firmanın geldiğini belirten Atalay, Messe Berlin’in Türkiye temsilciliğini yürüten Forum A.Ş.’nin fuarın Türkiye ulusal katılımını 6. kez gerçekleştirdiğini söyledi. Fuarda Tekel, Çay-Kur, Yaşar Dış Ticaret, Erikçi, Kayısıbirlik, Marmarabirlik, Baktat Gıda, Kar Pişmaniye’nin toplam 281 m²lik alanda ürünlerini sergilediğini anlatan Atalay, 64 bini profesyonel olmak üzere 481 bin kişi tarafından gezilen fuarı, aralarında Türk basın mensuplarının da bulunduğu 62 ülkeden 3 bin 460 gazetecinin izlediğini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Rau Türkiye standında 
Türkiye standı, Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau tarafından ziyaret edildi. Cumhurbaşkanı Rau, firmalarımızın lokum, pişmaniye, çay ve Türk kahvesini ikramını geri çevirmezken, Alman Tarım Bakanı Renate Künast, Berlin Belediye Başkanı Eberhard Diepgen, Berlin Büyükelçimiz Osman Korutürk de Türkiye standını gezdi. Türkiye, fuar sırasında düzenlenen “Ülkeler Ürün Sepeti” yarışmasında ise dördüncü oldu. 

Fruit Logistica Fuarı
H. Ateş Atalay, Yeşil Hafta Fuarı’ndan bir gün önce başlayan ve 20 Ocak’ta sona eren Fruit Logistica-Uluslararası Sebze ve Meyve Fuarı’nda ise 3 Türk firmasının bireysel katılımla yer aldığını bildirdi. Sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan fuar 24 bin m² alanda düzenledi ve 50 ülkeden 711 katılımcıyı ağırladı. Fuarı ziyaret edenlerin sayısı ise 70 ülkeden 9 bin 700 kişi olarak kaydedildi. 

Temizlik firmaları bu fuarı kaçırmayın 

CMS-Uluslararası Yapı Yönetimi, Temizlik Sistemleri, Malzemeleri Fuarı ve Kongresi 18-21 Eylül tarihlerinde Berlin’de kapılarını açacak. Konu itibariyle sayılı sektör fuarları arasında yer alan CMS’e Türkiye’den de büyük ilgi var. İki yılda bir düzenlenen fuar 40 bin m² alanda gerçekleştirilecek. Boş alan m² fiyatı 135 euro + KDV olarak belirlenen fuara Türkiye’den katılmak isteyenler stand, seyahat ve konaklama hizmeti için Forum A.Ş.’ye başvurabilecek. Ayrıntılı bilgi için: www.cms-berlin.de