Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı Merkezi 22 Mart'ta OSTİM'de açılıyor

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. ile yan kuruluşu 3F Turizm Seyahat Ltd. Şirketi'nin oluşturduğu Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı Merkezi'nin açılışı 22 Mart tarihinde Sanayi Bakanı Ali Coşkun tarafından yapılacak.

 

 

Ayrıca firmaların mal-pazar araştırması yapılması, temsilcilik, şube açma veya eğitim konularında özel danışmanlık talepleri de merkez tarafından karşılanabilecek.

Merkez ile ilişkide olan firmalar Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından organize edilen fuarlara ve iş gezilerine öncelikli olarak katılabilecekleri gibi ihtiyaç duydukları takdirde fuar öncesi-sırası ve sonrasında da danışmanlık hizmeti alabilecekler. Bunun yanı sıra fuarlarda özel stand kurmak isteyen ya da ürünlerini en uygun şekilde hedef kitleye sunmak isteyen firmalar da aradıkları çözümleri Merkez'de bulabilecekler.

Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı Merkezi'ndeki 3F Turizm ve Seyahat Acentesi ise firmalara yurtiçi ve yurtdışı tüm havayollarının uçak biletleri, kongre, seminer, work-shop organizasyonları, yurtiçi ve dışı grup ve münferit otel rezervasyonları, araba kiralama ve transfer hizmetleri, fuarlara iş gezisi organizasyonları, yurtiçi ve yurt dışı tur organizasyonları gibi konularda hizmet sunacak.

100. Yıl Bulvarı 43. Sok. No: 2 Ostim-Ankara adresinde faaliyet gösterecek olan Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı Merkezi'ne 312 354 75 55 numaralı telefondan, 312 354 19 13 numaralı fakstan veya [email protected] elektronik posta adresinden ulaşabilirsiniz.


Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. ile yan kuruluşu 3F Turizm Seyahat Ltd. Şirketi'nin oluşturduğu Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı Merkezi'nin açılışı 22 Mart tarihinde Sanayi Bakanı Ali Coşkun tarafından yapılacak.

Merkezde, özellikle Ostim, İvedik ve Sincan organize sanayi bölgelerindeki firmalara hizmet götürülmesi amaçlanıyor. "Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı" sloganıyla hizmete giren merkez tarafından öncelikle bir alan taraması yapılarak bu bölgelerde yerleşik firmaların talepleri, ihracat veya ithalat faaliyetleri, mal-pazar araştırma ihtiyaçları, fuarlara veya iş gezilerine katılım istekleri, eğitim gereksinmeleri gibi konular tespit edilecek. Bu çerçevede, firmalara yurtiçi veya yurtdışı işbirliği olanakları, ithalat veya ihracatta karşılaşılan sorunlar, yurtdışı fuarlara ve iş gezilerine katılabilmeleri için gerekenler, devlet destekleri konusunda ayrıntılı bilgi sunulacak. Ayrıca, bu konularda, çeşitli seminer, toplantı, konferans gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Firmaların yurtdışına açılmalarına yardımcı olabilecek her konuda genel veya özel danışmanlık hizmetleri sunmanın yanı sıra ihracat, ithalat, sigorta, kambiyo, gümrük, krediler, kalite, ambalaj, patent, marka, devlet destekleri gibi konularda eğitim verilmesi de merkezin faaliyet konuları arasında bulunuyor.