Mısır Türk işadamlarını ağırlıyor

 

Mısır'ın başkenti Kahire 36. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı ile Türk işadamlarına ev sahipliği yapıyor. Kuzey Afrika'nın en önemli fuarlarının başında gelen Kahire 36. Uluslararası Fuarı, 19-28 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor.

 

 

Türk firmalarının Kahire Uluslararası Fuarı'na ilgi gösterdiklerini anlatan Dinçer, "Türkiye ile Mısır arasında son yıllarda hızla artan ticaret hacmi göz önüne alındığında bu ilgi hiç de haksız değil. 1990'lı yıllarından başından bu yana sürekli artış gösteren iki ülke ticaret hacminin yakın dönemde 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Mısır'ın 21 Afrika üyesinin oluşturduğu COMESA'nın kilit ülkesi konumunda bulunması bu pazara girilmesiyle birlikte Türkiye'nin önüne 400 milyon nüfusluk bir pazarın kapılarının da açılacağı anlamına geliyor" diye konuştu.

Forum Fuarcılık A.Ş.'nin yan kuruluşu 3F Turizm Ltd. Şti. de fuara eş zamanlı olarak 16-19 Mart tarihlerinde Mısır iş gezisi düzenliyor. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başkanlığındaki resmi heyetle beraber, 100'ün üzerinde işadamı Mısır'da temaslarda bulundu.

Fuara katılan firmalar
Atamak, Banat, Batı Makina, Bülbüloğlu Vinç, Cem Boya, Ceyhan Metal, Dilmen Madeni Eşya, Elmaksan, Federal Elektrik, Güç Elektronik, Gündüz Orman Ürünleri, Hacı Ayvaz, Hayat Kimya, Irak Plastik, İkra Metal, Karmak Çelik Kapı, Kastamonu Plastik, Konya Saraylı, Kurtsan, Mega Makina, Meltem Kimya, Mestaş, Motali-Seray, Oms, Orgaz, Puma Lojistik, Renkyolu Kimya, Sanifoam Sünger, Sümer Makina, Şahsan Makina, Tamsan Makina, Teletek Elektronik, Vefa Dış Ticaret, Yeşiltan Turizm


Kuzey Afrika'nın önde gelen ekonomilerinden Mısır, Kahire 36. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı ile Türk firmalarını ağırlıyor. 19-28 Mart tarihleri arasında Kahire Fuar Alanı'nda düzenlenen fuar, bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor.

Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin gerçekleştirdiği fuara Türkiye'den aralarında makine, kimya, inşaat, elektrik-elektronik gibi sektörlerin bulunduğu 34 firma katılıyor.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, geçen yıl düzenlenen fuarda aralarında Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Cezayir, Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 47 ülkeden 3 bine yakın katılımcının yer aldığını belirterek, fuarı 2 milyona yakın ziyaretçinin gezdiğini ifade etti.