Suriye'de Endüstri Fuarı

 

Suriye pazarına girmek isteyenler için önemli bir fırsat olan "Sıma'03 Uluslararası Endüstri Fuarı" 23-27 Mayıs 2003 tarihlerinde Şam'da düzenlenecek.

 

 

FUARDA SERGİLENEBİLECEK ÜRÜNLER

Endüstri Bölümü: Dolum ve ambalaj makineleri ve aksesuvarları, el kumandalı ve elektronik tartılar, fabrika ekipmanları, üretim hatları ve bant konveyörler, lehim makineleri, endüstriyel ve el aletleri ile aksesuvarları, metal parlatma ve kaplama makineleri ile aksesuvarları, CNC torna tezgahları, plastik enjeksiyon, boru döşeme ve kalıp yapma makineleri ile hammaddeleri, iklimleme cihazları, endüstriyel vantilatörler, hava kompresörleri, su pompaları ve su arıtma ekipmanları, endüstriyel aksesuvar ve hammaddeler, tekstil makineleri ve aksesuvarları, motorlar, dişli kutuları ve otomasyon endüstrisi için çözümler, sektörel hizmet firmaları (kalite geliştirme, müşavirlikler, maliyet muhasebesi, depolama vb.).

Yapı Bölümü: Seramik, sağlık gereçleri, banyo aksesuvarları, izolasyon ve koruma malzemeleri, boyalar, su teknolojileri, su karıştırıcılar, mühendislik ve yapı ekipmanları teknolojileri, çevre ile ilgili ekipmanlar ve kanalizasyon ekipmanları, asansör ve elektrikli yürüyen merdivenler, yapı malzemeleri, ikaz ve yangınla mücadele ekipmanları, cam ve metaller, mobilya , iç tasarım ve ahşap işleri, mutfaklar, soğutma ve iklimleme cihazları, elektrik ve aydınlatma elemanları.

Elektrik Bölümü: Endüstriyel elektrik, elektrik sigortaları, üniteler, transformatörler ve regülatörler, elektrik santralleri ve jeneratörler, elektronik malzemeler ve endüstriyel otomasyon, iletim hatları, dağıtım şebekeleri ve kablolar, yıldırımdan korunma ekipmanları ve vanalar, yangınla mücadele ve güvenlik sistemleri, ev ve sokak aydınlatma ekipmanları, iletişim ekipmanları, interkomlar, güvenlik ve gözetleme ekipmanları, ses ve görüntü ekipmanları.

İklimleme ve Soğutma Bölümü: Merkezi iklimleme, endüstriyel iklimleme, ev içi iklimleme, havalandırma ekipmanları ve filtreler, endüstriyel havalandırma, iklimleme kompresörleri ve aksesuvarları, izolasyon maddeleri ve köpük levhalar, soğutma ve dondurma odaları, ısı kontrol ekipmanları, soğutucular.

Otomobil Bölümü: Binek otomobiller, bisikletler ve motorsikletler, kamyonlar, otobüsler, yedek parçalar, aksesuvarlar, yağlayıcılar, lastikler ve aküler, oto boyaları, binek otomobilleri için hizmet ve bakım malzemeleri.


 


Türkiye'nin son dönemde ilişkilerinin hızla geliştiği Suriye'nin başkenti Şam'da Mayıs ayında düzenlenecek SIMA'03 Fuarı Türk yatırımcıları bekliyor.

Hızlı bir gelişme gösteren ve büyük bir potansiyele sahip olan Suriye pazarına girmek isteyenler için cazip bir fırsat olan "SIMA '03 Suriye Uluslararası Endüstri Fuarı" Şam'da 23-27 Mayıs 2003 tarihleri arasında kapılarını açacak. Fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştirecek.

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Meral Dinçer, iki yıldır bu fuara firmaların bireysel katılımını sağladıklarını belirterek, "SIMA Fuarı'na gösterilen yoğun ilgi ve geçen yıl Halep'te düzenlediğimiz 'Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın başarısı Suriye pazarına verilen önemin bir göstergesiydi ve bizi 2003 yılında SIMA Fuarı'na ulusal katılım gerçekleştirmeye yöneltti" diye konuştu.

Fuarı düzenleyen Al-Walid For Trading'in Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini de söyleyen Dinçer, SIMA Fuarı'na 2002 yılında birçok Arap ülkesinin yanı sıra başta Türkiye, Rusya, Çin, Lübnan, Almanya, İtalya, Belçika, Suriye ve ABD'den olmak üzere 35 ülkeden 400'un üzerinde firma katıldığını, 75 bin ziyaretçinin fuarı gezdiğini anlattı.

Suriye'nin bu fuara büyük önem verdiğini ifade eden Dinçer, SIMA Endüstri Fuarı'nın gazeteler, sektör dergileri, radyo-televizyon yayınları ve sokak afişleri aracılığıyla tanıtımı yapıldığını, belli başlı Suriye şehirlerinden ziyaretçilerin gidiş-gelişi için ring seferi yapan otobüsler bulunduğunu belirtti.

Fuar sırasında, Suriye ekonomisinin gelişmesinin tartışılacağı ve katılımcı sektörlerin yatırım imkanlarının ele alınacağı seminerler de düzenlenecek. Ayrıca, SIMA (Suriye Uluslararası Pazarlama Birliği) yönetimi, tüm yabancı elçiliklerin ticari ataşelerini ve Suriye'deki ilgili dernek ve odaları fuara davet edecek.

Fuar katılım m² ücreti tüm hizmetler dahil 300 ABD Doları, nakliyesiz m² ücreti 250 ABD Doları olarak belirlendi. Katılım için 18 Nisan'a kadar başvurulabilecek fuarla ilgili ayrıntılı bilgi 312 419 19 32 numaralı telefondan ya da www.forumfuar.com internet adresinden alınabilir.