İhracatın parlayan yıldızı: Kahire

 

Türk ihracatçılarına Afrika pazarına ulaşma fırsatı veren Kahire 36. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı 19-28 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek

 

 

Mısır pazarına girebilmenin en kolay yolunun ülkedeki fuara katılmaktan geçtiğini ifade eden Dinçer, geçtiğimiz yıllarda fuara katılan Türk firmalarının önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Dinçer, 2002 yılındaki fuarda Türkiye'nin ürünlerini en iyi sergileyen ülke seçildiğini hatırlatarak, "Türkiye holünün ürün yelpazesinin geniş olması, Türk standlarına olan ilgiyi büyük ölçüde artırdı. Aynı başarıyı 2003 yılında gerçekleştireceğimiz fuarda da yakalamayı hedefliyoruz" dedi.

Tüm hizmetler dahil m² ücreti 425 ABD Doları olan fuarda, nakliyesiz m² ücreti 375 ABD Doları olarak belirlendi. Fuara katılım için 3 Şubat 2003'e kadar başvurulabilecek.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 nolu telefonundan veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.



Fuarda sergilenebilecek ürünler

Gıda maddeleri, bakliyat, kuru ve kurutulmuş meyve, demir-çelik ürünleri, plastik eşyalar, kauçuk ve deri ürünleri, kâğıt ve karton kutu, kristal, çelik mutfak takımı, beyaz eşya, mutfak-tuvalet-ev dekorasyonu için cam eşya, perdahlanmış cam levha, temizlik malzemeleri, sanayi tipi buzdolabı, radyo, soğuk hava veren vantilatörler, çanak ve normal TV antenleri, et kıyma makineleri, pirincin kabuğundan ayrılmasında ve parlatılmasında kullanılan makineler, tahin helvası yapan makineler, cips ve kornfleks yapan makineler, kimyevi maddeler, binek otomobiller, otomotiv yedek parçaları, kauçuktan havalı yeni dış lastikler, makine sanayi, takım tezgâhları, sıhhi tesisat malzemeleri, orman ürünleri, dalış kıyafetleri, korumalı kıyafetler, güneş tenteleri, boya fırçaları, teknik ve medikalde kullanılan malzemeler, bilgisayar malzemeleri.
 


Yaklaşık 20 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Kahire'de düzenlenecek 36. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na Türk ihracatçıları yoğun ilgi gösteriyor. Mısır pazarına ulaşmada en doğru adres olan Kahire Uluslararası Fuarı'nda inşaat malzemelerinden otomotiv yan sanayiine, demir-çelikten kağıt ürünlerine kadar çok sayıda ürün sergilenebilecek.

Kahire'de 19-28 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor. Kuzey Afrika'nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Kahire Uluslararası Fuarı'nda geçen yıl 76 ülkeden 3 bin 950 katılımcı yer almış, fuarı 2 milyonunun üzerinde ziyaretçi gezmişti.

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Türkiye'den de fuara katılım için yoğun ilgi bulunduğunu belirterek, "Türkiye ile Mısır arasında son yıllarda hızla artan ticaret hacmi göz önüne alındığında bu ilgi hiç de haksız değil. 1990'lı yıllarından başından bu yana sürekli artış gösteren iki ülke ticaret hacminin yakın dönemde 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Mısır'ın 21 Afrika üyesinin oluşturduğu COMESA'nın kilit ülkesi konumunda bulunması bu pazara girilmesiyle birlikte Türkiye'nin önüne 400 milyon nüfusluk bir pazarın kapılarının da açılacağı anlamına geliyor" diye konuştu.