Azerbaycan'da Hometech Fuarı

 

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, 2003 yılında Türk yatırımcılara Hometech'03 Bakü Uluslararası Ev Teknolojileri ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı ile fırsat sunacak. Fuar, 11-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

 

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı ürünler arasında mobilya, elektronik eşya ve iletişim araçları ile beyaz eşyaların ağırlıkta bulunduğunu söyledi. Türk işadamlarının son dönemde Azerbaycan'daki yatırımlarına hız kazandırdığını belirten Dinçer, "Türk yatırımcılar özellikle özelleştirme uygulamalarına ilgi duyuyorlar. Azerbaycan hükümeti de yabancı sermaye girişini hızlandırmak amacıyla çeşitli reformlar gerçekleştiriyorlar" dedi.

Forum A.Ş.'nin 1996 yılından bu yana Azerbaycan'da fuar düzenlediğini kaydeden Dinçer, geçen yıl düzenlenen Turkish Expo 2002 Bakü fuarına 64 firma katıldığını, firmaların % 80 oranında iş bağlantısı gerçekleştirdiğini belirtti. Dinçer, Azerbaycan hükümet yetkililerinin de fuara yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Fuarda sergilenebilecek ürünler:
Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, derin dondurucu, kurutma makinesi, elektrikli süpürge, şofben ve termosifonlar, fırın, midi fırın, mikrodalga fırınlar, set üstü gömme ocaklar ve aspiratörler, televizyon, VCD-DVD, müzik seti, klima, küçük ev aletleri (Mikser, blender, fritöz, tost makinesi, saç kurutma makinesi, kahve ve çay makinesi, ütü, su ısıtıcısı vb.), mobilya.



Dayanıklı tüketim malları ve ev teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmalar 11-15 Haziran 2003 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de buluşacak. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu ASK ile birlikte organize edeceği fuara sektörün önde gelen temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Türkiye'nin tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğu Azerbaycan'da 1996 yılından bu yana fuar organizasyonları düzenleyen Forum A.Ş., 2003 yılında Bakü'de sektörel fuarlara yöneldi. Azerbaycan'ın dayanıklı tüketim malları ve ev teknolojileri alanında önemli bir potansiyel taşıması nedeniyle projelendirilen fuar 11-15 Haziran tarihleri arasında Grand Otel Avrupa'da gerçekleştirilecek.