Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı

 

Ankaralı sanayiciler, özellikle Ostim, İvedik ve Sincan Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren üreticiler, dış pazara açılmada artık yalnız değiller. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. ile yan kuruluşu 3F Turizm Seyahat Ltd. Şti., sanayi bölgesindeki firmalara hizmet sunmak üzere Ankara Ostim'de bir birim oluşturdular.

 

 

Merkezde, bölgede faaliyet gösteren firmaların dış ticaret yapmaları için önlerinde bulunan engelleri aşmalarına yardımcı olunacak, üretimlerinin kaliteli hale gelmesi ve dünya standartlarına ulaşması için yapılabilecekler anlatılacaktır. Bu merkeze üye olan firmalara ihracat, ithalat, sigorta, kambiyo, gümrük, krediler, kalite, ambalaj, patent, marka vb. konularda eğitim verilecek, bu firmaların yurt dışına açılmalarına yardımcı olunacak, partner bulunacak, şube açma veya temsilcilik konusunda destek verilecektir.

Pazar-piyasa araştırması da yapacak olan merkezden, bölgedeki firmalar, kendileri için de özel araştırma yapılmasını isteyebilecek veya yapılan araştırmalardan yararlanabilecektir.

Ostim'de açılan bu merkezde, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerimiz yurtiçi, yurtdışı tüm havayolları biletleri ile Devlet Demiryolları biletlerini temin edebilecekler.


"Dış Ticarette Çözüm Ortaklığı" şiarıyla oluşturulan merkezden, Ankara'da faaliyet gösteren sanayicilerimiz tek tek taranarak, talepleri, ihracat kalemleri, ithalat kalemleri, ihracat yapmak istedikleri ülkeler, katılmak istedikleri fuarlar, iş gezisi yapmak istedikleri ülkeler, almak istedikleri eğitim vb. konular tespit edilecek.