Doğa ve su sporları tutkunları Antalya'ya

 

Doğa ve su sporları meraklıları 16-20 Nisan tarihleri arasında Antalya'da buluşacak. Outdoor Sports 2003 Fuarı, hem sektörde faaliyet gösteren firmaları hem de sporseverleri bir araya getirecek.

 

 

Fuar için ne dediler ?

Ertuğrul DOKUZOĞLU
Antalya Valisi


Doğa sporları ekipmanları çerçevesinde yerli ve yabancı tüketiciyi buluşturacak olan OUTDOOR SPORTS 2003 Fuarı'nın, kentimizin tüm güzelliklerini ortaya çıkaracak bir işlev göreceğinden kuşku yoktur.
Aynı zamanda, kent ekonomimize çok önemli katkılar sağlayacak olan ve turizm yelpazemize yeni renkler ekleyecek bu fuarın Antalya'ya yeni bir vizyon açacağına yürekten inanıyorum.

Dr. Bekir KUMBUL
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Kültür Sanat Vakfı Başkanı


Türkiye'de ilk kez doğa sporları ve ekipmanları gibi bir konsepti fuara dönüştüren ve "OUTDOOR SPORTS 2003"ü yaratan Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi, Forum Fuarcılık A.Ş. ve Alke Turizm A.Ş.'yi örnek girişimlerinden dolayı kutluyor, OUTDOOR SPORTS 2003'e destek olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum.


Muhittin BÖCEK
Konyaaltı Belediye Başkanı
Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı


Global ekonomi ve paylaşımcı bir felsefenin ürünü olan "ülkeler yalnızca o ülke insanına değil, tüm dünya insanlığına aittir" yaklaşımının pratiği olan turizm ile ticaretin en önemli departmanı olan pazarlama dinamiğinin birleştiği fuarcılık ve fuar turizmi, bugün "OUTDOOR SPORTS 2003" ile yeni bir anlam kazanmaktadır.
Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi, Forum Fuarcılık A.Ş. ve Alke Turizm A.Ş. ortak girişimleriyle güç kazanan ve insanı, doğa ve sporla birleştiren bu anlamlı fuarı heyecanla karşıladığımızı belirtmek isterim.


Son yıllarda, alternatif sporlara gösterilen ilgi, turizmde yeni arayışlara girilmesi doğa ve su sporlarının önemini artırdı. Coğrafi yapısıyla bu konuda önemli bir potansiyele sahip olan ülkemizde bu potansiyelin değerlendirilmesinde, tanıtım ve sporseverlerin buluşturulması büyük önem taşıyor. Turizm cenneti Antalya, nisan ayında böylesine bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Antalya'da Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi ile Konyaaltı Plajı Beach Park'da 16-20 Nisan 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Outdoors Sports 2003 Antalya Doğa ve Su Sporları Malzeme ve Ekipmanları Fuarı" doğa ve su sporları ile uğraşan amatör ve profesyonel kişi ve kurumların buluşmasına aracılık edecek. Fuarda, bu sporlara yönelik malzeme, ekipman ve aksesuvarlar tanıtılacak, üretici, ithalatçı ve satıcılar bir araya gelecek.

"Outdoor Sports 2003 Fuarı" Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi, Konyaaltı Beach Park (Alke A.Ş.) ile birlikte Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek, fuarın organizasyon hizmetleri Forza Fuarcılık A.Ş. tarafından verilecek.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, AKAD Akdeniz Kurtarma Arama Derneği, açık alan sporu ile ilgili dernek ve kuruluşlar, çevre ile ilgili dernek ve kuruluşların da destek verdiği fuar kapsamında birçok etkinlik de gerçekleştirilecek. Plaj voleybolundan, golf turnuvasına, kaya tırmanışından bungee jumpinge, su kayağından atıcılık turnuvasına farklı etkinliklerle renklenecek fuar kapsamında seminer ve toplantılar da düzenlenecek.

Katılım için 1 Nisan 2003 tarihine kadar başvurulabilecek fuarın m² ücreti 80 ABD Doları + KDV olarak belirlendi.

Fuarda ekipmanlarının ve tanıtımının yapılacağı spor dalları şöyle:
"Su sporları, atletizm, tekne sporları, paintball, yelken, Amerikan futbolu, rafting, binicilik, trekking, atıcılık, golf, kriket, tenis, baseball, yamaç paraşütü, bungee jumping, beach volley, dağcılık, badminton, roller blade, kayak, kaykay, snowboard, kaya tırmanışı, haiking"