Çiçek Kenti Yalova

 

En son yaşanan büyük deprem faciasıyla adı hafızamıza yerleşen Yalova, şimdi uluslararası fuar organizasyonuyla adını dünyaya duyurmaya çalışıyor.

 

 

Fuara destek veren dernek ve kooperatif yöneticileri de, Yalova'da böyle bir organizasyon yapılmasının kendilerine güç vereceğine inandıklarını söyleyerek, Antalya ve İstanbul'da kendi sektörlerini de içine alan fuar organizasyonu gerçekleştirildiğini ancak, birinin kedi-köpek şovuna dönüştüğünü, diğerinin de tarım ağırlıklı bir organizasyon olduğunu, bu nedenle, sadece çiçekçilik sektörüne yönelik fuarın ilk kez Yalova'da düzenleneceğini vurguladılar. Yetkililer, "Türkiye çiçek üretiminin yüzde 70'i Yalova'dadır. Bu nedenle süs bitkileri fuarının Yalova'da yapılmasından daha doğal bir şey yoktur. Bu fuar kentimizde hayat bulur. İnanıyoruz ki yakın gelecekte sadece Türkiye'nin değil bölgenin en büyük sektör fuarı hüviyetine kavuşacaktır" şeklinde konuşarak, kendileriyle iş yapmak isteyen firma ve kuruluşları mutlaka bu fuara katılması gerektiğinin de altını çizdiler.

Fuar, 8-11 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yalova'nın merkezi yeri olan İskele Meydanı'nda açılacak. Dört gün sürecek fuarın son günü Anneler Günü'ne denk gelmesi nedeniyle satış da yapılacak. Fuara katılan firmalara KOSGEB'in destek vermezsi için Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile organizatör kuruluş Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. gerekli görüşmeleri sürdürüyorlar. Fuarla ilgili daha detaylı bilgi Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık'ın 0 312 419 19 32 nolu telefonundan öğrenilebilir.

Sergilenecek Ürün ve Hizmetler:
Kesme çiçek, iç mekan saksılı süs bitkileri, dış mekan saksılı süs bitkileri, peyzaj alanında faaliyet gösteren firmalar, peyzaj alanında kullanılan alet ve ekipmanlar organik ve inorganik gübre, ilaç, tohum, fide, çiçek soğanları sera malzemeleri, sera imalat ve montajında kullanılan malzeme, alet ve ekipmanlar, sera ısıtma-havalandırma malzemeleri, sulama ve gübreleme sistemleri, bahçe düzenleme malzeme ve ekipmanları, bahçe mobilyaları, toprak ve torf, her türlü saksı, ürün ambalaj malzemeleri, sektöre yönelik yayınlar, üniversitelerin ilgili bölümleri vb.


En son yaşanan büyük deprem faciasıyla adı hafızamıza yerleşen Yalova, şimdi uluslararası fuar organizasyonuyla adını dünyaya duyurmaya çalışıyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. ile birlikte, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, S.S. Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi ve S.S. Flora Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi'nin desteğiyle, 8-11 Mayıs 2003 tarihleri arasında "Yalova Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı" organize ediyor.

Fuarla ilgili olarak bilgi veren Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfullah Akıncı, Yalova'nın Türkiye'nin en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu bölgedeki çiçek üreticiliğini daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Akıncı, "Yalova'da çiçekçilik sektöründe dev adımlar atıyoruz. Bir yandan Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaya çalışıyor, diğer yandan da Yalova çiçekçiliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak için Yalova Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı'nı organize ediyoruz. Fuarın düzenlenmesine çok az bir zaman kalmasına karşın başarılı bir organizasyon yapacağımıza inanıyoruz. Hem Türkiye'den çiçekçilik sektörüne yönelik ürün ve hizmet üretenler hem de dünyadan belli başlı firmaların fuarımıza gereken ilgiyi göstereceğine inanıyoruz" dedi.