Berlin, fuarlarıyla 2003'de de iddialı

 

Türkiye'nin en büyük ticari partneri Almanya'nın başkenti Berlin'de 2003 yılında düzenlenecek ihtisas fuarları Türk ihracatçılarını bekliyor.
 

 

 

Berlin'deki bir başka fuar, 12-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Build IT" Uluslararası İnşaat Sektörü Enformasyonu ve Bilgisayar Teknolojileri Fuarı. Söz konusu fuar, ileri teknoloji ve ürünlerin tanıtımı için sektörün en önemli fuarları arasında yer alıyor.

Turizm sektöründe dünya lideri olan ITB Uluslararası Turizm Borsası ise 7-11 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye'den Turizm Bakanlığı kanalı ile ulusal katılım sağlanan fuarda, başarılı bağlantılar gerçekleştiriliyor.

Geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen ve Berlin'in en önemli fuarlarından olan Internationale Funkausstellung IFA-Uluslararası Audio-Video ve Hi-Fi Fuarı 29 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2001 yılında 160.000 m² alanda düzenlenen fuarda 40 ülkeden 915 katılımcının yer almıştı. Fuara Türkiye'den de Vestel, Imper Elektronik, Kumtel A.Ş., Lodos Enternasyonal ve Omega Elektronik katılmıştı.

"CMS Cleaning-Management-Services" Uluslararası Yapı Yönetimi, Temizlik Sistemleri, Malzemeleri Fuarı ve Kongresi ise 23-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Temizlik fuarı" olarak adlandırılan fuar ilk kez 2001 yılında düzenlenmiş ve 17 ülkeden 312 firma katılmıştı.

Almanya'nın en önemli hediyelik eşya fuarlarının başında gelen Import Shop Berlin Uluslararası Hediyelik Eşya, Deri, Tekstil ve Perakende Satış Fuarı 12-16 Kasım tarihleri arasında Berlin'de düzenlenecek.

Tüm Berlin fuarlarıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.forumfuar.com adresine ya da [email protected] adresine başvurulabilir.


Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, Almanya'nın Türkiye için önemli bir ticari potansiyeli bulunduğunu belirterek, başkent Berlin'de düzenlenen fuarların bu ülkede iş yapabilmek için önemli bir imkan yarattığını söyledi. Türk yatırımcılara Almanya'nın kapılarını açmak için 1995 yılından bu yana Alman fuarcılık şirketi Messe Berlin GmbH'nin Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini hatırlatan Atalay, Berlin'de 2003 yılında farklı sektörleri buluşturacak birçok fuarın düzenleneceğini kaydetti.

Berlin'de 2003'ün ilk fuarı "11. Fruit Logistica Uluslararası Sebze ve Meyve Ticaret Fuarı" oldu. Sektörde rakibi olan tüm fuarlar arasından sıyrılıp, bir marka haline gelen "Fruit Logistica" 16-18 Ocak 2003 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

"Uluslararası Yeşil Hafta Gıda Tarım ve Bahçecilik Fuarı" da 500.000'e yakın ziyaretçisiyle sektördeki bir diğer önemli fuar. 17-26 Ocak 2003 tarihlerinde gerçekleştirilen fuara Türkiye'den 9 firma katıldı.