Türk firmaları Sudan'da

 

Sudan'ın başkenti Hartum'da 15-25 Ocak 2003 tarihlerinde düzenlenen 20. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na 30 Türk firması katıldı.

Fuarın açılışında Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar başkanlığındaki resmi heyet de yer aldı.

 

 

Fuara katılan firmalar

Alpler Ziraat Aletleri,
Arsan Kauçuk Plastik Makine,
BBK Gıda Maddeleri,
Çel-Mer Dizdar Tekstil,
Ems Mobil Sistemleri ve Hastane Malzemeleri, Hema Endüstri A.Ş.,
İlka Makine, Kale Kilit ve Kalıp Sanayi,
Mas Pompa,
Mega Makine,
Meka Mühendislik,
Mısırlılar Mutfak Eşyaları,
Orgaz Gaz Aletleri,
Ostim Organize Sanayi Bölgesi,
Özçelikler Hidrolik Silindir,
Panel Dış Ticaret,
Pensan Kalem ve Kağıt,
Motali A.Ş./Seray Group,
Senkron Plastik,
Sinerji İnşaat Mimarlık,
Tamsan Taz. Mak.,
Tanış Değirmen Makine,
Taral Tarım Makina ve Aletleri,
Tarmaş A.Ş.,
Türbosan Turbomakinalar Sanayi,
Türkkablo A.O.,
Uçarkid Oyuncak,
OMS Paslanmaz Mutfak Araçları,
Yapa Dış Ticaret.

 


Afrika'nın ihracat potansiyeli taşıyan pazarlarından olan Sudan, Türk firmalarını ağırladı. Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenen 20. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nda Türkiye'den 30 firma yer aldı.

Sudan fuarcılık şirketi Sudanese Free Zones & Markets Co.'nun organize ettiği ve Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin gerçekleştirdiği fuar, 15-25 Ocak tarihleri arasında açık kaldı.

Sudan Serbest Bölgesi'nde düzenlenen fuarın açılışına Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar'ın başkanlığındaki resmi heyet de katılırken, Türkiye ilk kez Hartum Uluslararası Fuarı'nda bu kadar kapsamlı bir şekilde temsil edildi.

Fuarda, tekstil ürünlerinden makineye, tıbbi malzemelerden otomotive kadar pek çok ürün sergilendi. Türk mallarının büyük ilgi gördüğü fuardan, firmalarımız önemli iş bağlantılarıyla döndü.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Türkiye'nin Afrika'ya açılım politikası kapsamında Sahra Güneyi Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin öncelikli hedefler arasında yer aldığını belirterek, "Sudan, bölgede önemli bir ekonomik cazibe merkezi oluşturmaya başlamıştır. 36 milyonu aşkın nüfusu bulunan Sudan'ın başlıca ithal ürünleri, Türk firmalarının yüksek kalitede ürettiği ürünlerdir. Bu da Sudan pazarına girmemizi kolaylaştırmaktadır. Fuarda firmalarımızın malları büyük ilgi gördü" dedi.