İEF’E ULUSLARARASI DESTEK

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., 26 Ağustos-3 Eylül 2002 tarihleri arasında düzenlenen 71. İzmir Enternasyonal Fuarı’na uluslararası destek sağladı. İZFAŞ’la yapılan protokol gereği Forum, Türkiye temsilciliği yaptığı ve fuar düzenlediği ülkeleri İEF’e kattı.

 

 

Sudan’dan davet

Ülkesi adına Sudan’dan İEF’e, Sudan Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdel Gadir F. Osman katıldı. Osman, fuardaki Türk firmalarının ürün çeşitliliği ve kalitesinden etkilendiğini vurgulayarak, Sudan’ın Türk firmaları için iyi bir pazar olduğunu belirtti. Müsteşar Yardımcısı Osman, 15-23 Ocak 2003 tarihlerinde yapılacak Hartum Uluslararası Fuarı’nın Türkler için öneminin altını çizerek, Sudan’da alım satımın yapıldığı tek fuar olan Hartum Fuarı’na Türk firmalarını beklediğini söyledi.

Azerbaycan ilk kez İEF’te

Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez katılan Azerbaycan’ı, ülkesinin en büyük işadamları örgütü ASK (Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu) temsil etti. Konfederasyon Genel Sekreteri Ali Paşa fuara katılımlarını sağladığı için Forum’a teşekkür etti ve Azerbaycan’da Forum tarafından düzenlenen Turkish Expo Bakü Fuarı’nda Türk firmalarına ellerinden gelen desteği sunacaklarını, Türk firmalarının Bakü’de partner bulmaları için gereken yardımı yapacaklarını vurguladı.


Forum’un 71. İzmir Enternasyonal Fuarı’na kattığı ülkeler şunlar; Irak, Azerbaycan, Mısır, Almanya, Libya, Katar ve Sudan. Bu ülkelerden Irak, Azerbaycan, Mısır, Sudan ve Almanya ülke ve firma standları da Forum Designshop tarafından kuruldu.

Mehdi Salih İzmir’de

Fuarın ve kendi ülke standının açılışına gelen Irak Ticaret Bakanı Mehdi Salih, İzmir’de büyük ilgi topladı. Irak ile iş yapmak isteyen ve iş yapan yatırımcılar Ticaret Bakanı Salih’i Irak standında bir an olsun yalnız bırakmadı. İşadamlarımızla birebir görüşen Salih, İzmir’deki bazı tesisleri de gezdi.

Kendisine ve ülkesine gösterilen ilgiden memnun kalan Irak Ticaret Bakanı Mehdi Salih, Forum Designshop’un projelendirdiği ve kurduğu ülke standını da çok beğendi ve aynı standın, Irak’ın katıldığı tüm fuarlarda kurulmasını istedi.