Türk Firmaları Tahran Fuarı’nda

 

Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı ile kapılarını Türk yatırımcılara açan İran, 59 Türk firmasına ev sahipliği yapıyor. 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda mühendislik hizmetlerinden, oto yedek parçalarına, dayanıklı tüketim mallarından makinelere kadar her türlü ürün ve hizmet sergilenebilecek.

 

 

Fuara geçen yıl Almanya, İtalya, İngiltere, İsviçre, Rusya, Hindistan ve Mısır gibi ülkelerden yüksek düzeyde katılımlar gerçekleşmişti. Fuarda, çeşitli makineler, ekipmanlar, demiryolu malzemeleri gibi pek çok sanayi ürünü sergilenebilecek.

Fuara katılan firmalar:
 

Akdoğan Metal San., Aksa Jeneratör, Asel Madeni Eşya San., Azim Otomotiv San., Batı Makine, Bizcanlı Redüktör A.Ş., Çayırova Karoser, Çelebiler Hidrolik Ltd., Delta Büro, Deltek Delici Kırıcı Makina, DMS Osman Çubuk, Ege Bant, Eğe Sanayi A.Ş., Elimko, Enta Mühendislik , Erdiren, Erkan Makina, Eroğlu Makina , Federal Elektrik, Femsan DC, Ferter Hassas Mekanik, Filiz Çelik, Flexkon Konveyor, Gençsan, Gökçüoğlu Otomotiv, Günhan Ark, Gün-Plast, Hipak Hidrolik Mak. San., Hürmak, İhlas Tarsan San. Tic., Kent Dayanıklı Tüketim Malları, Matsan Makine, Meka Mühendislik, Onduline Avrasya, Özdemir Group, Özdemir Hobas, Özdemir İnşaat, Özmak Grup Mühendislik, Pakkens Yedek Parça, Paksan İthalat İhracat, Petrofer, Podim Polisaj, Polat Makina, Poleks Makina, Profilo, Sağlam Metal San. Tic., Samedoğlu A.Ş., Sarıkaya Elektrikli Ev Gereçleri, Spinner, Tekfen Dış Ticaret A.Ş., Tezgüller, Tut Kelepçe Yedek Parça, Uğur Soğutma, Ultrasonik, Ulusan Alüminyum, Utip, Yepar Otomotiv, Yılmaz Redüktör.


Türkiye’nin en önde gelen ticari partnerlerinden olan İran, Türk firmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’den toplam 59 firmanın ürün ve hizmetlerini sergileyeceği Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı 2-6 Ekim tarihleri arasında Tahran Fuar Alanı’nda açık kalacak.

Türkiye ile ticari ilişkilerinde son yıllarda önemli bir artış gözlenen İran, Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı ile Türk yatırımcılara ihracat fırsatı yaratıyor. Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin gerçekleştirdiği fuar, Tahran’da sektörel nitelik taşımayan tek fuar olma özelliğini koruyor.

Türkiye’den fuara katılan 59 firma, 41 nolu holde toplam 1030 m² alanda ürünlerini sergileyecekler. Fuara katılan firmaların yüksek oranlarda iş bağlantıları Fuarın organizasyonunu İran Ticaret Bakanlığı’na bağlı İran International Exhibition Co. organize ediyor.