Sanat dolu sonbahar

 

Forum Fuarcılık A.Ş., artık bir klasik haline gelen “Sanat ve El Sanatları Fuarı”yla Ankaralılarla sekizinci, Antalyalılarla dördüncü kez buluşuyor

 

 

Ankara, Sanat Fuarı’nı bekliyor

Başkentlilerin adeta “tiryakisi” olduğu Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı, “Arts & Crafts” 12 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinlikleri ve birbirinden güzel ürünleriyle göz dolduracak fuar, Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Ekim’e kadar açık kalacak.

Açılışını 12 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yapacağı fuarda Macaristan “onur konuğu ülke” sıfatıyla yer alacak. Fuarın açılışına Macar Kralı’nın da katılması bekleniyor. 33 ülkeden 145 katılımcının yer aldığı fuarda 100’ün üzerinde etkinlik sergilenecek.

Fuarın açılışının hemen ardından 9. Cumhurbaşkanı Demirel, AKM Cumhuriyet Tarihi Müze Alanı’ndaki “1963’den Günümüze Süleyman Demirel Arşiv Karikatürleri Sergisi”nin açılışını da gerçekleştirecek. Sergi, Demirel’in 40 yılı aşkın siyaset yaşamı boyunca basında çıkan karikatürlerinden oluşuyor.

Geçen yıl Azerbaycan, Endonezya, Fas, Filipinler, Filistin, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün ve Zambia’dan katılımın gerçekleştiği fuarda 500’e yakın sanatçı bir araya gelmişti.

Yüzlerce çeşit sanat eseri bu fuarlarda

Plastik sanatlar, resim, grafik, fotoğraf, karikatür, heykel, seramik, taş objeler, pişmiş toprak objeler, el işçiliğiyle üretilmiş cam objeler, işlenmiş madeni ürünler, ağaç oyma, kakma, sedef kakma vb. ahşap işleri, iplik dokumalı ürünler, halı, kilim, cicim, sumak, tülü gibi geleneksel dokumalar, maden, taş ve boncuk gibi malzemeler kullanılarak el işçiliğiyle üretilmiş takılar, ev dekorasyon ürünleri, maketler, küçük aksesuvarlar, kitaplar.

 

 


Doğada birlerce rengi buluşturan Sonbahar, sanatla bir kez daha renklenecek. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin artık bir klasik haline gelen Sanat Fuarları, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları sanatseverlerle buluşturacak.

Sanat dünyasının heyecanla beklediği “Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı” sekizinci kez, “Antalya Sanat ve El Sanatları Fuarı” da dördüncü kez kapılarını açacak. Giriş ve etkinliklerin ücretsiz olduğu her iki fuar da, sonbaharı tam bir sanat şölenine dönüştürecek.

Antalya’da sanat coşkusu

Altın Portakal Film Festivali kapsamında Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenen “Antalya 4. Sanat ve El Sanatları Fuarı” Antalyalıları bir hafta boyunca sanatla iç içe yaşatacak.

Kültür Park’ta Cam Piramit önünde 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde açık kalacak fuara 15 ülkeden 100 sanatçı katılacak. Antalyalıların, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği fuarı, geçen yıl 200 binin üzerinde ziyaretçi gezmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Altın Portakal Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuar, 80’in üzerinde etkinliğe de sahne olacak. Klasik müzik dinletilerinden dans gösterilerine, tiyatrodan defileye, halk müziği konserlerinden pop ve rock müzik konserlerine, uçurtma şenliğinden resim sergilerine sanatın her dalında etkinliklerin sergileneceği fuar kapsamında, “2. Animatörler Festivali” ve “1. Jimnastik Festivali” de düzenlenecek.