Bağdat Uluslararası Fuarı’nda geri sayım

 

Bağdat’ta düzenlenecek 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı Türkiye’nin artık en önemli ticari partnerlerinden biri haline gelen Irak pazarına girmek için önemli bir fırsat yaratıyor.

 

 

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık A.Ş.’nin 0 312 419 19 32 nolu telefonundan veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.

Irak’ta neler satabilirsiniz

Müteahhitlik hizmetleri, yapı malzemeleri, inşaat malzemeleri, petrol-doğalgaz sanayi ekipmanları, telekomünikasyon teçhizatı, elektrik direkleri, iletim hatları, aydınlatma elemanları, kablolar, jeneratör, güç iletim sistemleri, klima, duy-akım anahtarları, sigorta, fiş, priz, elektronik malzemeler (TV, video, müzik seti), bilgisayar ve ekipmanları, telefon ve telefon santralı, cep telefonu ve aksesuvarları, otomobil, otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, ambulans, her türlü oto yan sanayi ürünü, oto aksesuvarları, araç teçhizatları, römork ve çekerler, iç-dış lastikler, iş makineleri, imalat makineleri, değirmen makineleri, ahşap işleme makineleri, metal işleme makineleri, kaynak makineleri, kapı-pencere doğrama makineleri, bakliyat, hububat, ekmeklik buğday, un, salça, çay, şeker, şekerleme, dondurulmuş gıda, bisküvi, çikolata, sıvı yağ-margarin, maya, baharat, taze meyve-sebze, kuru ve kurutulmuş meyve, kabuklu meyve, kuruyemiş, alkollü ve alkolsüz içecekler, sulama ekipmanları, ambalaj makineleri, gıda makineleri, tarım makineleri, soğutma makineleri, dondurma makineleri, sabun-deterjan gibi temizlik malzemeleri, kozmetik ürünler, kâğıt, defter, kalem vb. kırtasiye malzemeleri, ofis araçları, tıbbi cihazlar, ortopedik ürünler, medikal malzeme, süs eşyaları, kadın, erkek ve çocuk giyim eşyaları, çorap, iç çamaşır, gömlek, pantolon, kumaş, spor ayakkabı, ayakkabı malzeme ve aksesuvarları, deri hammaddeli ürünler, kaliteli deri ürünleri, ev tekstil ürünleri, ev ve büro mobilyaları, halı, plastik masa, sandalye, mutfak eşyaları, otel ekipmanları, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi dayanıklı tüketim malları.
 


Irak pazarında yer edinmek isteyen iş adamlarımız 1-10 Kasım 2002 tarihlerinde düzenlenecek Bağdat 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı için gün saymaya başladı.

Fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu gerçekleştiren Forum Fuarcılık A.Ş.’nin Genel Müdürü Bilgin Aygül, fuara yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Türkiye önceki iki yılda olduğu gibi bu yılda fuarın en büyük katılımcısı olmaya aday” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Türk Holü’nün Iraklı yetkililerden büyük ilgi gördüğünü, firmalarımızın fuardan önemli iş bağlantılarıyla döndüğünü anlatan Aygül, “İhtiyaç duyduğu malzemeleri bizim diğer ülkelerden daha uygun koşullarda verebilmemiz ve Türk ürünlerinin kaliteli olması nedeniyle Irak, göz ardı edilmemesi gereken bir ülkedir. Ayrıca Irak, son dönemde Türkiye’nin yaklaşımından memnuniyetini, alımlarında Türk ürünlerine öncelik vererek göstermektedir.”

Irak’a ihracatın iki yıldır önemli oranlarda artış gösterdiğini söyleyen Aygül, bu ülkeye yıllık 2.5 milyar doların hedeflendiğini kaydetti.

Bilgin Aygül, Irak’ın gıda ve tıbbi ürünlerin yanı sıra makine, inşaat, ulaştırma, petrol ve telekomünikasyon sektörleri için önemli bir pazar olduğunu söyleyerek, “Bağdat’ta 1-5 Nisan 2002 tarihlerinde şirketimizin düzenlediği Bağdat 4. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na 164 firmanın katılması Türk firmalarının Irak pazarına artan ilgisinin en güzel örneğiydi. 5.500 m² kapalı alan, 550 m² açık alanda gerçekleştirilen ihraç ürünleri fuarına Iraklı yetkililerin ve firmaların ilgisi büyük oldu ve firmalarımız önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi. Şirketimiz tarafından 7-10 Eylül 2002 tarihlerinde düzenlenen ‘Bağdat İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı’ndan da Türk firmaları önemli başarılarla döndü. Sağlık Bakanımız Sayın Osman Durmuş’un da katıldığı fuar iki ülke ilişkilerinin gelişmesine önemli bir katkı sağladı” diye konuştu.

Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Bağdat 35. Uluslararası Fuarı, 1-10 Kasım tarihleri arasında Bağdat Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Geçen yıl yapılan fuara, 48 ülkeden 1.650 firma katılırken, Türkiye fuarda 5500 m² alanda 164 firmayla yer almıştı.

Metrekare ücreti 350 ABD Doları olarak belirlenen fuara katılan firmalara %50 ve %80 oranlarında devlet desteği de bulunuyor.