Sağlık sektörü Bağdat’ta

 

Sağlık sektörünün önde gelen temsilcileri, 7-10 Eylül 2002 tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen “İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı”nda buluştu. Fuarın açılışını Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve Irak Sağlık Bakanı Dr. Umeed Mithat Mübarek birlikte gerçekleştirdi.

 


 

 

Fuara katılan firmalar:

Abdi İbrahim İlaç
Aksa Jeneratör
Biofarma İlaç San.
BMC
Detaysan Madeni Eşya
Dogsan Tıbbi Malzeme
Eczacıbaşı İlaç,
Elmed Elektronik ve Medikal San.
Hayat Medikal
Interfarma Tıbbi Malzemeler
Kenmak Hastane Malzemeleri
Kurtsan Medikal
Mafeks
Medikal 2000 Tıp Cihazları
Metiş Makina
Murat Dış Ticaret
Mustafa Nevzat İlaç Sanayi
Nobel İlaç
Orhan Boz Tıbbi Malzeme
Orsa Ortopedi Sanayi
PCK Elektronik Sanayi
Petaş Profesyonel Elektrik.
Plasset Ltd.
Tepa Tıbbi ve Elektronik Ürünler
TMS Tıbbi Cihaz
Toprak İlaç
Urban İnşaat
Uzay Asansör
V2 Evren Tıbbi Mamuller
Yapa Dış Ticaret
Yaşar Dış Ticaret

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen “Bağdat İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı” sağlık sektörünün önde gelen temsilcilerini Irak’ta buluşturdu. “2. Türk-Irak Sağlık Haftası” kapsamında gerçekleştirilen fuar, sektörde faaliyet gösteren 31 Türk firmasının Irak pazarına ulaşmasında etkili oldu.

Körfez Savaşı sonrasında uygulanan Birleşmiş Milletler ambargosu sonucunda ciddi bir ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacı içerisinde bulunan Irak’ta, 7-10 Eylül 2002 tarihlerinde düzenlenen “Bağdat İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı”na T.C. Sağlık Bakanlığı da destek verdi.

Fuar kapsamında, Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve beraberindeki bakanlık yetkilileri de Bağdat’a giderken, fuarın açılışını Bakan Durmuş ve Irak Sağlık Bakanı Dr. Umeed Mithad Mübarek birlikte yaptı.

Irak Sağlık Bakanlığı binası Saddam Hol’de açılan fuara, 31 firma katıldı. Her tür tıbbi malzeme, ilaç, ambulans, elektronik sağlık cihazlarının sergilendiği fuara, başta Iraklı doktorlar olmak üzere Irak hükümet yetkilileri de büyük ilgi gösterdi. Katılımcı firmalar Irak’tan yüksek oranda iş anlaşmalarıyla ayrıldılar.

Fuar kapsamında Türk doktorlar tarafından çeşitli konferans ve workshoplar da düzenlendi. Türk doktorları 10 ayrı konuda konferans verirken, Türk ve Iraklı doktorlar ortak ameliyatlar da gerçekleştirdiler.

“2. Türk-Irak Sağlık Haftası” çerçevesinde Bağdat’ta bulunan Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve beraberindekiler Bağdat’ta çeşitli incelemeler ve temaslarda da bulundular.