Otomotivciler Frankfurt’ta buluştu

 

Otomotiv yan sanayi sektöründe dünyanın en önemli fuarı olan Automechanika, Almanya’nın Frankfurt kentinde 17-22 Eylül 2002 tarihleri arasında düzendi. Fuara Türkiye’den ulusal katılım organizasyonu ile 51 firma katıldı.

 

 

“Ülkemizdeki otomobil, traktör, otobüs üreten fabrika sayısı göz önüne alındığında, gelişen yan sanayinin önemi de gözler önüne serilmektedir. Büyük bir kısmı küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan yan sanayi, yıllar içinde gelişmiş, ucuz parça ticaretinden üretime, üretimde OEM’e ve birçok uluslararası kalite sertifikasına sahip yüksek teknolojiler kullanan işletmeler haline gelmişlerdir. Son yıllarda iç pazarda görülen daralma yan sanayi şirketlerini mevcut ihracatlarını artırmaya zorlamıştır. Ülkemizde üretilen otomobillerin hem komşu ülkelerde hem de Avrupa’da, Kuzey Afrika’da tutulan yaygın modeller olması dolayısıyla ihtisas fuarları da ihracat bağlantısı için önemli bir konuma gelmişlerdir. 1994 yılından beri Türkiye ulusal katılım organizasyonu şirketimizce gerçekleştirilen Automechanika Fuarı da bu açıdan üreticiler için önemli imkanlar yaratmaktadır.”

Fuara katılan firmalar

AKE Atalay, Akkuşsan, Albi Otomotiv A.Ş., Anka Kalıp A.Ş., Ar-Çek Otomotiv Ltd. Şti., Avitaş. Ltd. Şti., Bant Boru A.Ş., Conta-San Ltd. Şti., Çelikiş Ltd., Demireller Mak. A.Ş., Despa Otomotiv A.Ş., Doğu Metal Yedek Parça A.Ş., Ecem Otomotiv, Elbir Oto, Estaş A.Ş., Filmar Filtre Ltd. Şti., FKK Güney Oto A.Ş., FSS Fren Sistemleri, Gas Gazlı A.Ş., Gaysan A.Ş., Güneş Motor Supapları A.Ş., Kale Makine Ltd. Şti., Kapimsan Koll. Şti., Kocabaşoğlu Otomotiv Ltd., Koneks Piston A.Ş., Maysat A.Ş., Mertan Otomotiv, Nas Otomotiv, Nesan Otomotiv Ltd. Şti., Oskim Otomotiv, Pompasan Otomotiv A.Ş., Rep Kauçuk ve Profil, Royal Conta A.Ş., Rulsaş Rulman A.Ş., Sa-Mo-Par A.Ş., Samsun Segman Ltd. Şti., SBS Metal A.Ş., Seger A.Ş., Silsan Silindir A.Ş., Skopar Otomotiv A.Ş., Stopplas Motorlu Araçlar Şti., Supar Supap A.Ş., Taksim Grup Dış Tic. ve Oto. A.Ş., Tekay Yedek Parça A.Ş., Teknorot Otomotiv Ltd. Şti., Tokez Yağ Keçeleri, Toksan Teknik Oto Kauçuk Şti., Turtel Otomotiv, Tutanlar

 


Otomotiv yan sanayi sektöründe dünyanın en önemli fuarı olan Automechanika, Almanya’nın Frankfurt kentinde 17-22 Eylül 2002 tarihleri arasında düzendi. Fuara Türkiye’den ulusal katılım organizasyonu ile 51 firma katıldı.

Dünya otomotiv endüstrisini buluşturan Automechanika Fuarı Almanya’nın Frankfurt kentinde yapıldı. İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 17.’si gerçekleşen fuara Türk otomotiv sektörü de yoğun ilgi gösterdi. Fuara Türkiye’den ulusal katılım organizasyonu ile 51 firma katıldı.

Otomobil yedek parçaları, oto elektrik, oto aksesuvarları, oto tamirhane donanım ve teknolojileri, benzin istasyonları donanımları, oto boya ve çevre teknolojileri konularında ürünlerin sergilendiği fuar 17-22 Eylül tarihlerinde açık kaldı. Messe Frankfurt fuar alanında 310.000 m² kapalı, 120.000 m² açık alanda düzenlenen fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından yapıldı.

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, “Automechanika Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi ve Ekipmanları Fuarı”nın sektördeki son yeniliklerin sergilendiği bir vitrin olduğunu belirterek, fuarın satış sonrası pazarda faaliyet gösteren uzman ziyaretçileri hedef aldığını kaydetti.

Fuarın, sektördeki üreticiler için önemli iş bağlantıları yarattığını söyleyen Atalay, şöyle konuştu: