Mısır’ın kapıları Kahire Uluslararası Fuarı ile açılacak

 
Kuzey Afrika’nın en güçlü ekonomilerinin başında gelen Mısır, 2003 yılında Türk yatırımcılara kapılarını Kahire 36. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı ile açacak. Fuar, 20-29 Mart 2003 tarihleri arasında Kahire’de gerçekleşecek.
 

 

Mısır’dan ödülle döndük

Mısır Fuar İdaresi’nin ürünlerini en iyi sergileyen ülkeyi belirlediği fuarda Türkiye bu ödüle layık görüldü. Fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu gerçekleştiren Forum Fuarcılık A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer’e, başarılarından ötürü bir de plaket verildi.

Fuara ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Kahire 35. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı’nın, katılımcı firmalarımız açısından çok olumlu geçtiğine dikkat çekerek, firmaların % 80 oranında iş bağlantısı sağladıklarını belirtti. Fuarda, Türk standlarına büyük ilgi olduğunu kaydeden Dinçer, Türkiye’nin ürün yelpazesinin geniş olmasının da etkili olduğunu vurguladı. Dinçer, “Aynı başarıyı 2003 yılında yapılacak fuarda da yakalamayı hedefliyoruz. Mısır pazarına girmek isteyen firmalarımız için fuarın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini düşünüyoruz. Bu açıdan hem katılımcı firma sayımızın hem de sergileyeceğimiz ürünlerin daha fazla olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Tüm hizmetler dahil m² ücreti 425 ABD Doları olan fuarda en küçük stand alanı 9 m² olacak.


Fuarda sergilenebilecek ürünler

Gıda maddeleri, bakliyat, kuru ve kurutulmuş meyve, demir-çelik ürünleri, plastik eşyalar, kauçuk ve deri ürünleri, kâğıt ve karton kutu, kristal, çelik mutfak takımı, beyaz eşya, mutfak-tuvalet-ev dekorasyonu için cam eşya, perdahlanmış cam levha, temizlik malzemeleri, sanayi tipi buzdolabı, radyo, soğuk hava veren vantilatörler, çanak ve normal TV antenleri, et kıyma makineleri, pirincin kabuğundan ayrılmasında ve parlatılmasında kullanılan makineler, tahin helvası yapan makineler, cips ve kornfleks yapan makineler, kimyevi maddeler, binek otomobiller, otomotiv yedek parçaları, kauçuktan havalı yeni dış lastikler, makine sanayi, takım tezgâhları, sıhhi tesisat malzemeleri, orman ürünleri, dalış kıyafetleri, korumalı kıyafetler, güneş tenteleri, boya fırçaları, teknik ve medikalde kullanılan malzemeler, bilgisayar malzemeleri.


Türk ihracatçıların Mısır pazarına ulaşmalarında en doğru adres olan Kahire Uluslararası Fuarı 20-29 Mart 2003 tarihlerinde açılacak. Fuarda inşaat malzemelerinden otomotiv yan sanayiine, demir-çelikten kağıt ürünlerine kadar çok sayıda ürün sergilenebilecek.

Önemli bir pazar niteliği taşıyan Mısır, Türk yatırımcıların 2003 yılındaki gözdesi olacak. Kuzey Afrika’nın en büyük fuarı olma özelliği taşıyan Kahire 36. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı, firmalarımızın Mısır’a ihracat yapmalarının yolunu açacak.

Bölge ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi için önemli kavşak noktası olan Mısır, 20-29 Mart 2003 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelen binlerce firmayı ağırlayacak. Türk işadamları açısından Kuzey Afrika ülkeleri ile iş bağlantıları kurma olanağı tanıyacak fuarda, inşaat malzemelerinden otomotiv yan sanayiine, demir-çelikten kağıt ürünlerine kadar çok çeşitli alanlarda ürün sergilenebilecek.

Açılışını Mısır Başbakanı Dr. Atef Ebeid’in gerçekleştirdiği 2002 yılındaki fuara, aralarında Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Cezayir, Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 47 ülkeden 3 bine yakın firma katıldı. Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin gerçekleştirdiği fuarda 46 Türk firması ürünlerini 1050 m²’de sergiledi.