Bakü Expo ihracatçılara moral verecek

 

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Turkish Expo 2002 Bakü Fuarı, ihracatçıları bekliyor. Türk yatırımcılar, 3-6 Ekim tarihleri arasında Avrupa Otelinde ürünlerini sergileme olanağı bulacaklar.

 

  Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Azerbaycan’ın Türkiye’den aldığı ürünler arasında gıda, tekstil, mobilya, temizlik malzemesi, inşaat-makine ve malzemeleri, çeşitli makineler, elektronik eşya ve iletişim araçları ağırlıkta bulunduğunu söyledi. Türk işadamlarının son dönemde Azerbaycan’daki yatırımlarına hız kazandırdığını belirten Dinçer, “Türk yatırımcılar özellikle özelleştirme uygulamalarına ilgi duyuyorlar. Azerbaycan hükümeti de yabancı sermaye girişini hızlandırmak amacıyla çeşitli reformlar gerçekleştiriyorlar” dedi.

Forum A.Ş.’nin 1996 yılından bu yana Azerbaycan’da fuar düzenlediğini kaydeden Dinçer, geçen yıl düzenlenen Turkish Expo 2001 Bakü fuarına 65 firma katıldığını, firmaların % 80 oranında iş bağlantısı gerçekleştirdiğini belirtti. Dinçer, Azerbaycan hükümet yetkililerinin de fuara yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Tüm hizmetler dahil m² ücreti 250 ABD Doları olan Bakü 6. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nda en küçük stand 9 m² olacak. Katılımcı firmalara devlet % 50 ile 80 oranında destek verirken, fuara KOSGEB desteği de bulunuyor.

 


Azerbaycan’ın başkenti Bakü, 3-6 Ekim 2002 tarihleri arasında Türk ihracatçılarını ağırlayacak. Avrupa Oteli Sergi Salonu’nda düzenlenecek Bakü 6. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, iş adamlarımızın önemli iş bağlantıları sağlamalarına yardımcı olacak.

Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu’yla işbirliği yapılarak düzenlenecek Turkish Expo 2002 Bakü Fuarı’nın organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştiriyor. Türk işadamlarının Azeri partnerleriyle bire bir görüşmesine ve iş bağlantıları yapmasına aracı olacak fuara, 50’yi aşkın firmanın katılması bekleniyor.