Ambalaj devleri Packing Expo 2002’yi bekliyor

 

Irak’ta 11-15 Aralık 2002 tarihleri arasında düzenlenecek Bağdat Uluslararası Paketleme Teknolojileri, Makineleri, Ekipmanları ve Malzemeleri Fuarı, sektörün devlerini buluşturacak.

 

 

“Irak, ambalaj ve paketlemede modern teknoloji gerektiren milyonlarca ton tarımsal ürün, gıda, ilaç ve büyük miktarlarda hammadde (inşaat, kimya vb.) üretimi yapmaktadır ve buna bağlı olarak ambalajlama araçları ve yöntemleri konusunda yeni arayışlara girmiş bulunmaktadır. Irak’ta en son teknolojiyle donanmış ambalaj ve ambalajlama sistemini isteyen 2500’den fazla kamu, özel ve karma sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Bu rakama ticaret, tarım ve diğer sektörlerdeki üretim birimleri dahil edildiğinde sayı daha da artacaktır.”

Toplam 8 holde 15.000 m²lik alanda açılacak fuarı Iraklı yetkililerin yanı sıra Irak’la iş yapan ülkelerin işadamları da ziyaret edecek. Iraklı sanayici ve işadamlarıyla işbirliği ve ortak yatırım imkanlarını doğuracak fuar, Irak’ta ambalajlama sistemine ilişkin fikir alışverişinde bulunma fırsatını sunacak.

Fuar kapsamında yuvarlak masa toplantıları, ikili görüşmeler ve temsilcilik görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

En küçük standın 9 m² olduğu fuarın tüm hizmetler dahil metrekare ücreti 350 ABD Doları olarak belirlendi. Fuara % 50 ile %80 arasında değişen oranlarda devlet desteği de bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi www.packingexpo.com adresinden veya 0 312 419 19 32 nolu telefondan alınabilir.
 


Ambalaj ve paketleme teknolojileri konusunda yeni arayışlara giren Irak, 11-15 Aralık 2002 tarihlerinde düzenlenecek Packing Expo 2002, Bağdat Uluslararası Paketleme Teknolojileri, Makineleri, Ekipmanları ve Malzemeleri Fuarı’na hazırlanıyor. Fuarın Türkiye ve Avrupa katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştiriyor.

Bağdat Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, Irak Sanayi ve Madenler Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde, Arap Gıda Sanayi Federasyonu, Arap Kağıt Sanayi, Baskı ve Ambalaj Federasyonu ve Ulusal Kağıt ve Ambalaj Merkezi destekleriyle gerçekleşecek. Fuarı, Bağdat Uluslararası Fuar İdaresi ve Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. organize edecek.

Fuara ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, fuarın, modern teknolojinin Irak’a aktarılmasını, kağıt, cam, plastik ve metal ambalajlama başta olmak üzere teknoloji, pazarlama ve ekipmanların geliştirilmesini amaçladığını söyledi. Fuar kapsamında katılımcıların uzmanlığından yararlanılarak bilimsel, teknik ve ekonomik konularda seminerler düzenleneceğini kaydeden Aygül, şunları söyledi: