Tekstil Sanayicileri Kahire’ye

 

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük ve Mısır’ın tek resmi tekstil fuarı olan CAITEX 2002, 10-13 Ekim 2002 tarihleri arasında Kahire’de düzenleniyor. Bireysel katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin üstlendiği fuara katılan firmalara yüzde yüz devlet desteği sunuluyor.

 

 

CAITEX 2002 kapsamında, dünya çapında sektörün önde gelen kuruluşları tarafından tekstil makinelerindeki son teknolojik gelişmeler konusunda seminerler de verilecek. Fuar kapsamında yuvarlak masa toplantıları ve acentelik görüşmeleri de yapılacak. CAITEX 2002 Fuarı’na katılan firmalara, stand bedelinin %100’ü, nakliye bedelinin ise %50’si devlet desteği olarak geri ödenecek.

En küçük standın 9 m² olduğu fuarın nakliye ve gümrük hariç metrekare ücreti 130 ABD Doları olarak belirlendi. Fuarda sergilenebilecek ürünler ise şöyle sıralanıyor:

“Dizayn ekipman ve malzemeleri, eğme kavrama makineleri, boyam makine ve ekipmanları, test baskı ve buharlama makine ve ekipmanları, giysi üretim makine, ekipman ve aksesuvarları, eğirme, örme ve nakış makineleri, sanayi ipliği ve kumaşlar, tekstil hammaddeleri, planlama, kontrol, faaliyet ve servisleri, tasnif, bağlama ve dikiş (ilmik) makineleri, dikiş makineleri, iğne ve yedek parçalar.”

Önümüzdeki yıl Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık tarafından yapılacak olan fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık A.Ş.’nin 0 312 419 19 32 nolu telefonundan veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.


Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük, Mısır’ın ise tek resmi tekstil fuarı olan CAITEX 2002, Kahire Uluslararası Tekstil, Dikiş, Nakış, Örme, Boya Makineleri ve Aksesuvarları Fuarı 10-13 Ekim 2002 tarihlerinde Kahire’de gerçekleşiyor.

Mısır Tekstil Üreticileri Derneği (ETMF) sponsorluğunda Mısır Başbakanı Dr. Atef Ebeid’in himayelerinde düzenlenecek olan fuarın bireysel katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştiriyor. Fuarı, Arap Ekonomik Birliği, Mısır Dışişleri Bakanlığı, Mısır Sanayi Bakanlığı, Mısır Bilimsel Araştırma Bakanlığı, Alman-Arap Ticaret ve Sanayi Odası ile Arap-Afrika İşadamları Birliği de destekliyor.

Kahire Uluslararası Fuar Merkezi’nde toplam 8 holde düzenlenecek fuar, 8900 m²’lik alanla Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük tekstil makineleri fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarın tanıtımı, sadece Mısır, Ortadoğu ve Afrika’da değil, uluslararası sektör dergileri aracılığı ile tüm dünyada yapılıyor.