Tahran 2. Sanayi Ürünleri Fuarı’nda buluşalım

 

Türkiye’nin ihracatında önemli bir potansiyele sahip olan İran, sanayi ürünleri fuarı ile Türk firmalarının İran pazarı ile tanışmasına olanak tanıyor. 2-6 Ekim tarihleri arasında Tahran’da düzenlenecek 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı’nda mutfak ekipmanlarından oto yedek parçalarına, makineden mühendislik hizmetlerine kadar her türlü ürün ve hizmet sergilenebilecek.

 


 

 

Fuarda sergilenebilecek ürünler

Tarım ekipmanları, klima, otomobil ve oto yedek parçaları, mutfak ekipmanları, kimya-selüloz, inşaat, elektrik, elektronik, enerji, çevre teknolojileri, gıda teknolojileri, hastane ekipmanları, makine ve makine yedek parçaları, metal endüstrisi, ölçme aletleri, metal işleme teknolojisi, ambalajlama makineleri, plastik mamuller, tıbbi ve hijyenik ürünler, pompa, kompresör, demiryolu malzemeleri, mühendislik hizmetleri, tekstil-deri makineleri ekipmanları, kaynak makineleri, ısıtma ve soğutma endüstrisi, vinç ve konveyör bantları, sıvı ve havalı hidrolik makine ekipmanları, ısı ölçüm cihazları, hassas mühendislik aletleri, mekanik ölçme ve kontrol araçları, diğer hassas aletler ve ölçüm cihazları.


 

Türkiye ile ticari ilişkilerinde son yıllarda önemli bir artış gözlenen İran, Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı ile Türk yatırımcılara ihracat fırsatı yaratıyor. 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştiriyor. Fuarda, çeşitli makineler, ekipmanlar, demiryolu malzemeleri gibi pek çok sanayi ürünü sergilenebilecek.

Geçen yıl, Almanya, İtalya, İngiltere, İsviçre, Rusya, Hindistan, Mısır ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden katılım gerçekleşen fuar, sektörel fuarlara ağırlık veren Tahran’da genel nitelik taşıyan tek fuar olma özelliğini koruyor. Türk firmalarının ürünleri 41 nolu holde sergileyeceği fuarı, İran Ticaret Bakanlığı’na bağlı İran International Exhibition Co. organize ediyor.

Tüm hizmetler dahil metrekare ücreti 350 ABD doları olan fuara % 50 ile % 80 arasında değişen oranlarda devlet desteği de bulunuyor.