Gençlere fuar dopingi

 

Başkent Ankara, Gençlik Haftası'nda 2. Gençlik ve Eğitim Fuarı'na ev sahipliği yaptı. 81 ilden gelen başarılı öğrencilerin açılışını renklendirdiği fuara, 22 üniversiteden 135 kurum ve kuruluşun katıldı.

 

  Daha sonra fuarın açılışı Devlet Bakanı Fikret Ünlü ve Ankara Valisi Yahya Gür tarafından gerçekleştirildi. Standları tek tek gezerek katılımcılardan bilgi alan Bakan Ünlü, fuar alanında Adım Dans Okulu'nun dans gösterisini de izledi. Ünlü tüm katılımcılara başarılar diledi.

9 gün süren fuar boyunca satranç turnuvasından midilli atları şovuna, modern dans gösterisinden, tiyatroya, halkoyunlarından, tekerlekli kayak Türkiye şampiyonası mesafe yarışına, Türk Hava Kurumu model uçak gösterisinden, köpek şova, tangodan gitar resitaline kadar toplam 145 etkinlik gerçekleştirildi. Fuarda, Vedat Sakman gibi sanatçıların da aralarında bulunduğu çok sayıda konser de verildi. Ankara'daki liselerden servislerin düzenlediği fuara, veliler de büyük ilgi gösterdiler.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de fuarın kapanış günü ziyarette bulundu. Onuruna verilen kokteylde konuşan Demirel, gençlerin ihmal edilmemesi gereken bir kesim olduğuna dikkat çekerek, geleceğin gençlerin omuzlarında yükseleceğini vurguladı. Fuar alanını da gezen Demirel, yetkililerden de bilgi aldı.

Öte yandan Demirel ile birlikte fuarı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'na da Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından CNC tezgahı hediye edildi.

Gençlik ve Eğitim Fuarı etkinlikleri arasında Cem Karaca, Osman Özbek, Yekta Güngör Özden, Mustafa Balbay, Vural Savaş gibi isimlerin de imza günleri gerçekleştirildi. Giriş ve etkinliklerin ücretsiz olduğu fuarda katılımcılara bir kokteyl de verildi.


 

 


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve KANAL-D'nin basın sponsorluğunu üstlendiği Gençlik ve Eğitim Fuarı 18-26 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Fuar kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Gençlik Panayırı da düzenlendi.

Kanal D'nin basın sponsorluğunu üstlendiği fuara, 22 üniversite ile 135 kişi ve kuruluş katıldı. Fuarın açılışı, Gençlik ve Spor Bayramı olan 19 Mayıs'ta gerçekleşerek ayrı bir anlam kazandı. Fuarın açılış törenine 81 ilden gelen başarılı öğrenciler de katıldılar.

Ankara Valiliği Çoksesli Çocuk Korosu'nun konserinin ardından açılış töreninde konuşan Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, geleceğin teminatı olan gençlere daha fazla önem verilmesi gerektiğine işaret etti. Fuara üniversitelerin yanı sıra gençliğe yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşların katıldığına dikkat çeken Dinçer, gençleri bu kesimlerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Dinçer, "Fuar kapsamında yer alan etkinliklerimizle de gençlerimizin rahat bir nefes almalarını, keyifli dakikalar geçirmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.