Irak'ta ilaç ve tıbbi malzeme fuarı

 
Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından Eylül'ün ilk haftasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenecek "İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı", bu sektörde faaliyet gösteren Türk firmalarının Irak pazarına ulaşmasında etkili olacak.
 

  Geçen yıl, 10-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuar, Türk firmalarının ihale başarısına sahne olmuştu. Fuara katılan firmalar, Irak ile toplam 70 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştirirken, MOU çerçevesinde açılan sağlık ihalelerinde Türk firmaları birinci sıraya yükselmişti. Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Iraklı doktorların büyük ilgi gösterdiği fuar çerçevesinde, 13 konferans ve Türk doktorları tarafından 3 ameliyat gerçekleştirilmişti.

Çeşitli seminer ve work-shoplarla da desteklenecek fuarın m² ücreti 250 ABD Doları olarak belirlendi.

"İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı" devlet tarafından yüzde 50 ile 80 arasında değişen oranlarda destekleniyor.

Başvuruların 20 Ağustos'a kadar değerlendirileceği fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 numaralı telefonundan alınabilir.


Körfez Savaşı sonrasında uygulanan Birleşmiş Milletler ambargosu sonucunda ciddi bir ilaç ve tıbbi malzeme krizine giren Irak'ta, Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek olan "Bağdat İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı" yerli ilaç sanayine yeni fırsatlar yaratacak.

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın desteklediği ve Irak Sağlık Bakanlığı binası Saddam Hol'de açılacak fuara, 50'nin üzerinde firmanın katılması bekleniyor.