Packing Expo 2002 Bağdat'ta buluşalım

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., 2002 yılını yeni bir fuarla kapatacak. Irak'ta 11-15 Aralık 2002 tarihleri arasında düzenlenecek Bağdat Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Yan Sanayi Ürünleri Fuarı'nın Türkiye ve Avrupa katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştirecek.

 

 

Bu yıl düzenlenecek fuarda da en yüksek katılımın yine Türkiye'den gerçekleşeceğine dikkat çekilerek, firmaların Irak pazarında yer almaları için fuarın önemli bir fırsat olduğu vurgulandı. Fuara katılan firmalara %50 ile %80 arasında değişen oranlarda devlet desteğinin bulunmasının yanısıra KOSGEB de destek veriyor.

Bağdat 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın ardından 11-15 Aralık 2002 tarihleri arasında düzenlenecek Bağdat Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Yan Sanayi Ürünleri Fuarı'nın Türkiye ve Avrupa katılım organizasyonunu da Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştirecek. Katılımcı firmaların toplam 15 holde ürünlerini sergileyeceği fuara, 1500'ü aşkın firmanın katılması bekleniyor. Fuar, Bağdat Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Forum Fuarcılık A.Ş.'nin Genel Müdürü Bilgin Aygül iş adamlarımızın Irak pazarının önemli bir potansiyel taşıdığının farkında olduğunu belirterek, ihracatçıların bu ülkeye yoğun ilgisi bulunduğunu söyledi. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin fuar takvimini belirlerken 2002 yılı için Irak'ta iki ayrı fuar öngördüklerini vurgulayan Aygül şunları söyledi:

"Ancak iş adamlarımızın Irak pazarına olan ilgileri kadar yoğun ki, Turkish Expo 2002 Bağdat ve Bağdat 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın ardından bir de Bağdat Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Yan Sanayi Ürünleri Fuarı'nın hem Türkiye hem de Avrupa katılım organizasyonunu üstlendik. Bu fuarın da Irak'ta düzenlenen diğer fuarlarda olduğu gibi yine yoğun bir ilgi ile karşılanacağına inanıyoruz. Ambalaj, paketleme ve yan sanayi ürünleri üzerine üretim yapan firmalarımızın hem Irak pazarına girebilmeleri hem de bu ülkeye ihracat yapabilmeleri için fuara katılımlarının yararlı olacağını düşünüyoruz. "


Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., 2002 yılını yeni bir fuarla kapatacak. Irak'ta 11-15 Aralık 2002 tarihleri arasında düzenlenecek Bağdat Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Yan Sanayi Ürünleri Fuarı'nın Türkiye ve Avrupa katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. gerçekleştirecek.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., 1-10 Kasım 2002 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bağdat 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri fuarının ardından düzenlenecek Bağdat Uluslararası Ambalaj ve Paketleme Fuarı'nın Türkiye ve Avrupa katılım organizasyonunu gerçekleştirecek.

Irak'ın başkenti Bağdat önce Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Otomotivden müteahhitlik hizmetlerine, gıdadan tekstile, inşaat malzemelerinden elektrik ve elektronik ürünlere kadar uzanan pek çok ürünün sergilenebileceği fuar, Bağdat Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Geçen yıl düzenlenen 34. Bağdat Uluslararası Fuarı'nın açılışını yapan Irak Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan, Türk standlarını gezerken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da yükseltilmesi gerektiğini ifade etmişti. Metrekare ücreti 350 Dolar olan fuara geçen yıl 48 ülkeden 1650 firma katılmış, Türkiye'den giden 162 firma 5.500 m² alanda ürünlerini sergilemişti. Fuar süresince ayrıca 350 kişilik işadamı grubu da Irak'ta temaslarda bulunmuştu.