Trafik Kongresi ve Fuarı yapıldı

 

Gazi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından organize edilen Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı yapıldı. Gazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kongreye katılan bilim adamları 74 bildiri sunarken, fuara katılan 40 firma da ürün ve hizmetlerini sergileme olanağı buldular.

 


 

 

Polis Akademisi Bandosu'nun konserinin ardından fuarın açılışını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, standları gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fuar kapsamında çok sayıda etkinlik de gerçekleştirildi. BP firması fuar süresince Yol Güvenliği Çocuk Oyunu'nu sergilerken, Emniyet Genel Müdürlüğü de "Söz mü?" oyununu sahneledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün etkinlikleri arasında yaya ve sürücüler için trafik güvenliği eğitimi, radar tanıtımı ve uygulamaları, havadan trafik müdahalesi gibi etkinlikler yer aldı. Jandarma Genel Komutanlığı ise fuar süresince tam teşekküllü hastane helikopteri tanıtımı, sürücü intikal mesafesi tespit cihazı uygulaması, alkolmetre tanıtımı ve uygulaması, radar uygulamaları, sürücü görüş açısı tespit cihazı uygulaması, kaza kırım ve kurtarma aracı tanıtımı ve uygulaması, trafik kaza olay yeri inceleme ve kriminal ekibi uygulaması ve elektronik maketler üzerinde suni solunum uygulamasını gerçekleştirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü trafik işaretleri sergisi ve anket çalışmasını gerçekleştirirken, Kızılay Genel Müdürlüğü'nün etkinlikleri arasında ilkyardım uygulamaları, kan bağış aracı ve kan bağış kampanyası yer aldı.

Öte yandan Mobilsoft firması, Trafikent araç simülatörünü sergilerken, NetCad firması uydu kanalı ile araç takip sistemleri uygulaması ve Ultio firması da taşınabilir kurtarma seti ile araç kesme kurtarma uygulamaları gerçekleştirdi. Yalçın Durmuş'un "Trafik Kazaları" konulu fotoğraf sergisi fuar süresince açık kalırken, TŞOF Psikoteknik de yetenek ve beceri psikoteknik test ünitesi uygulaması yaptı.

Forum Fuarcılık'ın hazırladığı "Haykırış Defteri" de fuar süresince ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Fuara Katılan Firmalar

Alka Sanayi İnşaat, Ankara Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ankara Trafik Vakfı, Aydın İnşaat, Ayes-Ay, Bektaşlar, Belplas. Birlik Yapı, Çankaya Rotary Kulübü, Çelik Oto, Detay Elektronik, Ebi Elektronik, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ermak, Gazi Üniversitesi, Global, Hema Elektronik, İsbak, İsfalt A.Ş., İşTürk.net, Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kocaoğlu Hidrolik., Metro Turizm, Mobilsoft, Netcad Group, Norm Elektronik, Ortadoğu Sinyal, Ortana, Özgürler Trafik, Psikotek Danışmanlık, Songür Ticaret, Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri , TŞOF Psikoteknik, Kızılay Derneği, Türkiye Trafik Kazaları Kurtarama Vakfı, Ultio, Utip.

 

Trafik sorununun kapsamlı bir biçimde ele alındığı Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında Ankara'da yapıldı. 74 bildirinin sunulduğu kongre kapsamında düzenlenen fuara 40 firma katıldı.

Kongrenin açılış ve ödül töreni 8 Mayıs'ta Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Trafik Planlaması ve Uygulaması Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen trafik sorununa kapsamlı bir bakış açısı sağlamak ve bilimsel çözüm önerileri getirmek amacıyla böyle bir platformun oluşturulduğuna dikkat çekti.

Kongrenin açılışında konuşan Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de trafik sorununun bir an önce Türkiye gündeminden düşmesi için kongre sonuçlarından titizlikle yararlanılmasına gayret göstereceklerini ifade ettiler. TBMM İstanbul Milletvekili Ahmet Tan da konuşmasında trafik terörünün ülkenin başlıca sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, eğitim ve öğretim kurumlarında bu soruna daha fazla yer ayrılması gerektiğini söyledi.

Kongrenin açılışında konuşmaların ardından Ankara Trafik Vakfı'nın açtığı en iyi resim, en iyi fotoğraf ve en iyi slogan yarışmalarında dereceye giren ilköğretim öğrencilerine ödülleri verildi. Slogan yarışmasında Kübra Üstün "Trafik kurallarına sadece insanlar...! uyar" sloganıyla birinciliğe layık görülürken, "Ne hızlı ne yavaş her an dikkat vatandaş" sloganıyla Pınar Yıldırım ikinci oldu. "Hız yolu değil yaşamı kısaltır" sloganıyla da Neslihan Başkurt üçüncülük ödülünü kazandı. Resim yarışmasında ise birinciliği Birnur Ünal, ikinciliği Ahmet Çelik, üçüncülüğü de Yeşim Alanhuya alırken, fotoğraf yarışmasında birinci ve ikinciliğe layık eser bulunamadı ve U. Uğraş Özdemir'in fotoğrafı üçüncülük ödülünü aldı. Ödül töreninde trafik sorununa duyarlı yaklaşım sergileyen Milliyet Gazetesi Yazarı ve Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, Milliyet Gazetesi Yazarı Meral Tamer ve Posta Gazetesi Yazarı Ertuğrul Akçaylı'ya da ödülleri verildi.

Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongre ve Fuarı kapsamında, Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın yönettiği ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Bolcu, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir, TRT Ankara TV Müdürü Gürkan Elçi, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, Milliyet Gazetesi Yazarı Meral Tamer, Posta Gazetesi Yazarı Ertuğrul Akçaylı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Trafik ve Medya Paneli" ile Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege'nin yönettiği, Prof. Dr. Muhittin Özdirim, Prof. Dr. Mete Koçkar, Prof. Dr. Emine Ağar ve Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit'in katıldığı "Türkiye'de Ulaşım ve Trafik Eğitimi" konulu panel de düzenlendi.
Ana sponsorluğunu BP, tanıtım sponsorluğunu Ankara Büyükşehir Belediyesi, güvenlik sponsorluğunu Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri, ulaşım ve radyo sponsorluğunu Bektaşlar ve ikram sponsorluğunu Metro Turizm'in üstlendiği kongre ve fuar kapsamında 40 firma ve kuruluş da ürün ve hizmetlerini tanıttılar.