Üç ülkeye üç ayrı iş gezisi

 

İş gezilerinin tecrübeli ismi 3F Turizm ve Seyahat Ltd. Şti. başarılı organizasyonlarıyla göz dolduruyor. Nisan ayında Sudan'a iş gezisi düzenleyerek, 37 firmayı Sudanlı partnerleriyle tanıştıran 3F, 17-19 Haziran 2002 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in İran'a yaptığı resmi ziyaretle eş zamanlı olarak bu ülkeye iş gezisi düzenledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 17-19 Haziran tarihleri arasında İran'a yaptığı resmi ziyarete eş zamanlı olarak bu ülkeye iş gezisi organize eden 3F, 60'a yakın işadamını İranlı bakanlar ve özel sektör temsilcisiyle bir araya getirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha yüksek boyutlara taşınması gerektiğine dikkat çekilirken, işadamlarımız çeşitli iş bağlantılarını da sağlayarak yurda döndüler.

Öte yandan 29 Haziran-04 Temmuz tarihleri arasında Türkiye-Irak Karma Ekonomik Komisyonu 14. Dönem toplantısına katılmak üzere Irak'a gidecek olan Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı'nın ziyaretine eş zamanlı olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda Bağdat'a "Ticaret Heyeti Programı" düzenleniyor. Söz konusu programın organizasyonunu 3F Turizm üstleniyor. Bağdat iş gezisinde, 30 Mayıs 2002 tarihinde başlayan BM Petrol Karşılığı Gıda Programı (MOU) 12. fazında açılacak ihalelerden en fazla payın alınması hedefleniyor.

 

 


İşadamlarını düzenlediği organizasyonlarla çevre ülkelerdeki ticari partnerleriyle bir araya getiren 3F Turizm ve Seyahat Ltd. Şti., Türk firmalarını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. 3F Turizm, Sudan'a düzenlediği iş gezisinin ardından İran ve Irak'ta gerçekleştirdiği organizasyonlarla işadamlarına yeni iş olanaklarının yollarını açtı.

3F Turizm, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu başkanlığındaki heyetin Sudan'a yaptığı ziyarete eş zamanlı olarak 20-24 Nisan tarihleri arasında Sudan'ın başkenti Hartum'a iş gezisi düzenledi. Geziye katılan 37 firma temsilcisi, Sudanlı hükümet yetkilileri ve işadamlarıyla bir araya gelerek, ikili ilişkiler ve ticari bağlantılar konularında görüş alışverişinde bulundular.