İŞADAMLARININ BÜYÜK BULUŞMASI

 

Dünyanın dört bir yanından gelen 1800 Türk işadamı Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı'nda buluştu. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25-27 Nisan 2002 tarihlerinde düzenlenen kurultay, üç gün boyunca yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımcıları bir araya getirdi.


Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı ekonomik forumu Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı, 25-27 Nisan 2002 tarihleri arasında toplandı. Kurultay, dünyanın dört bir yanından 1800 işadamını İstanbul'da buluşturdu. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen kurultay, yalnızca ekonomik gelişmelerin tartışıldığı bir zemin olmakla kalmadı, iş bağlantılarına da sahne oldu.

Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Dünya Türk İşadamları Vakfı ve Türk Dışticaret Vakfı tarafından düzenlenen Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı'nın organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. yaptı. Kurultayın ana sponsorluğunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), altın sponsorluğunu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), gümüş sponsorluğunu da Şekerbank üstlendi.

Özellikle açılışı renkli tartışmalara sahne olan Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı, yalnız ekonominin değil siyasetin de gündemine oturdu. Kurultayın açılış oturumuna hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu, Şükrü Sina Gürel ve Tunca Toskay katıldı.

Üç gün süren Kurultay kapsamında, açılış oturumunun ardından "11 Eylül Sonrası Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu bir panel düzenlendi. Gazeteci-Yazar Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan'ın yönettiği panele Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Manuel De La Camara, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ve DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı konuşmacı olarak katıldı.

Kurultayın ikinci ve üçüncü gününde ise toplam 32 adet workshop düzenlendi. Ekonomik gelişmeler, yeni ekonomik düzenlemelerin yarattığı imkanlar, uluslararası pazarlar gibi konuların tartışıldığı workshoplara katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Uluslararası düzeyde başarı gösteren girişimcilerimizi, yurtiçindeki meslektaşları ile buluşturan Kurultay, sadece önerilerin sunulduğu bir ortam olarak kalmadı, önemli iş bağlantılarına da zemin sağladı.

Kurultay kapsamında Rumeli Salonu'nda açılan fuarda, katılımcı firmalar hem kendilerini, hem de ürün ve hizmetlerini tanıtma olanağı buldular. Fuara 1400 m² alanda 58 firma katıldı