Sanat fuarları için geri sayım başladı

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin düzenlediği Ankara ve Antalya Sanat Fuarları için geri sayım başladı. Sayısız etkinlikleri, birbirinden güzel sanat ve el sanatları ürünleriyle alışkanlık yaratan her iki fuar da dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara ev sahipliği yapacak.

 

Ankaralı sanatseverler AKM'ye

Başkentlilerin adeta "tiryakisi" olduğu Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı, "Arts & Crafts" ise bu yıl 8. kez sanatseverlerle buluşacak. Ankara'da artık bir sanat klasiği haline gelen fuar, geçen yıllarda olduğu gibi yine göz dolduran etkinlikleri ve birbirinden güzel ürünleriyle Ankaralılara tam bir sanat şöleni yaşatacak. Fuar, Atatürk Kültür Merkezi'nde 12-20 Ekim 2002 tarihlerinde açık kalacak. Konserlerden tiyatro gösterilerine, halkoyunlarından şiir dinletilerine kadar uzanan etkinlikleri, birbirinden güzel sanat eserleriyle bir araya getiren fuar, yine Ankaralıların gözbebeği olacak.

Geçen yıl Azerbaycan, Burma, Endonezya, Fas, Filipinler, Filistin, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün ve Zambia'dan katılımın gerçekleştiği fuarda 500'e yakın sanatçı bir araya gelmişti.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Dinçer, Ankaralılar'dan büyük ilgi gören Sanat ve El Sanatları Fuarı'nın, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları, Türk sanatçılarla ve sanatseverlerle kaynaştırdığını dile getirdi. Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı'nın her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir nitelik kazandığına dikkat çeken Dinçer, "Arts & Crafts artık sadece bizim değil Ankaralıların da sahip çıktıkları bir fuar niteliği kazanmıştır. Fuarımıza gösterilen yoğun ilgi bunun en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Perakende satışın yapılabileceği fuarlarda sergi standlarının metrekare ücreti 80 ABD Doları + KDV olarak belirlendi. Ankara Sanat ve Antalya Sanat Fuarları ile ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 numaralı telefonundan veya www.forumfuar.com ve www.artsankara.com adreslerinden alınabilir.

 

 


Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara kapılarını açan Ankara ve Antalya Sanat Fuarları için geri sayım başladı. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin organize ettiği fuarlar, hem birbirinden güzel sanat ve el sanatları ürünlerine ev sahipliği yapacak, hem de sayısız etkinlikle göz dolduracak.

Akdeniz'in incisi Antalya 28 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında sanatla ısınacak. Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı, 4. kez sanatın ortak diliyle dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçıları buluşturacak. Fuar kapsamında çok sayıda etkinlik de gerçekleştirilecek.

Hasan Subaşı Kültür Parkı Cam Piramit önünde düzenlenecek Antalya 4. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı, çok sayıda ülkeden gelen yüzlerce sanatçıyı buluşturacak. 2001'de Azerbaycan, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tanzanya ve Türkiye'nin aralarında bulunduğu 20'yi aşkın ülkeden, 100'ün üzerinde sanatçının katıldığı fuar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş, fuarı 200 binin üzerinde ziyaretçi gezmişti.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, fuara ilişkin olarak şunları söyledi:

"Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı'nın, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına yeni bir boyut kattığını düşünüyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ürünlerimizin hatırlatılmasında ve yabancı ülkelerin özgün eserlerinin Antalyalılarla tanıştırılmasında fuarımızın katkı sağlandığına inanıyoruz. Aynı zamanda sanata, sanatçıya ve kitaba hak ettiği değeri her zaman veren Antalya'da bu organizasyonu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz Antalya 4. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı'nın Antalyalılara yine sanat dolu bir hafta yaşatacağı sözünü veriyoruz."