Türk firmaları Suriye'ye de baştacı

 

Suriye'nin en önemli ticari merkezlerinden biri olan Halep, Türk firmalarını ağırladı. Bu yıl Halep'te ilk kez düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nda, 74 firma ürünlerini sergiledi. Fuarın açılışını Suriye Sanayi Bakanı Dr. İsam El Zaim yaptı.

 

  Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, firmalarımızın, Suriye pazarına yönlendirilmesi halinde, bu ülkeye olan ihracatımızda önemli artışların olacağına inandıklarını belirterek, "Türkiye-Suriye ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmeler ticari ilişkilere de yansımaya başladı. Bunun etkilerini fuara gösterilen yoğun ilgiden de anlıyoruz" dedi.

Başkonsolosluğumuzdan yakın ilgi

Halep'te düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı öncesinde ve fuar sırasında Halep Başkonsolosluğumuz, organizasyonu gerçekleştiren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. ile Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası yetkililerine ve fuara katılan firmalara yakın ilgi gösterdiler.

T.C. Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç ile konsolosluk çalışanları, hem fuar katılımcıları hem de fuarı ziyaret için Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer illerden gelen ziyaretçilerle bire bir ilgilendiler.

Hulusi Kılıç, fuarın açıldığı gün olan 6 Haziran 2002 akşamı, tüm katılımcılara, protokole ve ziyaretçilere bir resepsiyon verdi.

Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç, fuar süresince katılımcılardan bilgi alıp, taleplerinin yerine getirilmesini sağladı.
 


Suriye, 6-9 Haziran tarihleri arasında Turkish Expo 2002 Halep Fuarı ile Türk firmalarına ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Halep Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na 74 firma katıldı. Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar, firmalarımızın önemli iş bağlantılarına sahne oldu.

Halep Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışını Suriye Sanayi Bakanı Dr. İsam El Zaim yaptı. Açılış töreninde, T.C. Şam Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı Mehmet Balduk, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Erzurum Milletvekili Ayvaz Gökdemir, Gaziantep Milletvekilleri Ali Özdemir, Mehmet Ay, Hanefi Tiryaki, T.C. Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, Halep Sanayi Odası Başkanı Gassan Krayyem, Halep Ticaret Odası Başkanı Muhammed Salih Mellah da bulundu. Açılışa ayrıca Gaziantep'ten 200 kişilik bir heyet katıldı.

Açılış akşamı gerçekleştirilen "Türk Gecesi"nde Nadide Sultan bir konser verdi, ayrıca Hatay Valiliği Halkoyunları Ekibi de bir gösteri sundu.

Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuara, Halep Ticaret Odası ve Halep Sanayi Odası da destek verdi. Suriye basının yoğun ilgi gösterdiği fuar, çevre illerden de ziyaretçi topladı. Turkish Expo Halep Fuarı, Suriye pazarında zaten çok iyi tanınan Türk malı imajının pekişmesini sağladı.

Halep Fuar Merkezi'ndeki fuara 74 firma katılarak, ürünlerini 2000 m²'lik alanda sergilediler. Tekstil makinelerinden demir çelik ürünlerine, gıdadan, kimyasal maddelere, otomotivden inşaat malzemelerine kadar çok sayıda ürünün sergilendiği fuar, dört gün sürdü. Fuar süresince Gaziantep'ten Halep'e günü birlik otobüs seferleri konularak, fuarı ziyaret etmek isteyen işadamlarının ve ziyaretçilerin ulaşımı sağlandı. Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Gaziantep Sanayici ve İşadamları Derneği (GASİAD), Kilis Valiliği, Osmaniye Valiliği ve Adana Sanayi Odası da fuara iş gezisi düzenledi. Bu gezilerle yaklaşık bin kişi Halep'te temaslarda bulundu. Fuarı ziyaret için Şam'dan da 4 otobüsle işadamları gelip, firmalarımızı ziyaret etti, önemli görüşmeler gerçekleştirdi.