Kahire Fuarı’nın yıldızı Türkiye

 
Mısır’ın başkenti Kahire’de açılan 35. Genel Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı’nda Türk holü göz doldurdu. Mısırlı yetkililerin ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Türkiye, fuarda ürünlerini en iyi sergileyen ülke seçildi.
 

 

Fuara ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Kahire 35. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı’nın, katılımcı firmalarımız açısından çok olumlu geçtiğine dikkat çekerek, firmaların % 80 oranında iş bağlantısı sağladıklarını belirtti. Fuarda, Türk standlarına büyük ilgi olduğunu kaydeden Dinçer, Türkiye’nin ürün yelpazesinin geniş olmasının da etkili olduğunu vurguladı. Dinçer, “2001 yılında düzenlenen fuara 73 ülkeden 4 bin 300 firma katılmış, Türkiye fuarda 35 firmayla temsil edilmişti. Şimdi bu sayıyı 46 firmaya yükselttik. Türk holü o kadar beğenildi ve ziyaretçilerden o kadar ilgi topladı ki, fuarda en başarılı temsil edilen ve ürünlerini en iyi sergileyen ülke seçildik. Bu başarıdan ötürü hem firmalarımızı hem de bütün çalışanlarımızı kutluyorum” dedi. Dinçer, önümüzdeki yıl yapılacak Kahire 36. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı’nda da bu başarılı çizgiyi koruyacaklarına dikkat çekti.
 

Fuara katılan firmalar

Akmel Yem, Altek Döküm Hadde Mamulleri, ASC Sabun ve Kimya Sanayi, Aybakar, Atis, Befay Makine, Ceyhan Metal, Çıray Çelik, Delta Büro Gereçleri, Egeli Polisan, Eges Elektrik ve Elektronik, Ermak Madeni Aksam, Eser, Gaz Teknik Isı, Gençsan Hidrolik, Güçlü Sport, İhlas Ev Aletleri, İnform Elektronik, İnter Çelik, İstanbul Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Kent Dayanıklı Tüketim Malları, Kervan Gıda, Kocamaz, Löher, Marsa, Matsan İnşaat Makinaları, Met, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, Muya Poliüretan Kauçuk, Özçin, Pemaks, Podim, Sanimed, Saruhan, Sistem Teknik Ltd. Şti., Sistem Teknik Mak. San. ve Tic. A.Ş., Sözer Makine, Şafak Madeni Eşya, Termikel, Ulubaş Madeni Eşya, Unifar Kimya, Yetik Tarım Makinaları, Yüzka Ticaret.


Kahire’de 20-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Kahire 35. Genel Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı’nın yıldızı Türkiye oldu. 46 firmamızın katıldığı fuarda Türkiye ürünlerini en iyi sergileyen ülke seçildi. Mısır Fuar İdaresi Başkanlığı fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu gerçekleştiren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’ye başarılarından ötürü bir plaket verdi. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, plaketi Mısır Fuar İdaresi Başkanı Said Saleh’in elinden aldı.

Kuzey Afrika’nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Kahire 35. Uluslararası Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, 20-29 Mart tarihlerinde düzenlendi. Açılışını Mısır Başbakanı Dr. Atef Ebeid’in gerçekleştirdiği fuara, aralarında Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Cezayir, Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 47 ülkeden 3 bine yakın firma katıldı.

Türkiye’nin, 46 firmayla temsil edildiği fuarda, firmalarımız ürünlerini 1050 m²’lik alanda sergilediler. Kahire 35. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı’nda inşaat malzemelerinden otomotiv yan sanayiine, demir-çelikten kağıt ürünlerine kadar çok çeşitli alanlarda ürünler ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.