Ankara’da “Trafik” günleri

 

Ankara 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında trafik sorununun kapsamlı bir şekilde ele alındığı “Uluslararası Trafik & Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Kongre ve Fuar kapsamında çok sayıda etkinlik de gerçekleştirilecek.
 

 

Fuar kapsamında, sponsorluğu üstlenen BP firmasının trafik eğitimine yönelik tiyatro gösterileri, Ultio firmasının tatbiki kesme kurtarma çalışları, Mobilsoft firmasının araç takip ve kontrol uygulamaları, Kızılay’ın kan bağışı kampanyası ve uygulamalı ilk yardım gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı’nın helikopter ile uygulamalı kurtarma ve ilk yardım çalışmaları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün alkol test ve radar uygulamaları gibi bir çok etkinlik sergilenecek. Fuar, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, kongre ve fuar için, “Trafik Kuralları Yaşamanız İçindir” sloganı çerçevesinde hazırlanan kampanyanın da emniyet kemeri, hız, alkollü araç kullanımı, trafik ışıkları gibi konularda hem sürücülerin hem de yayaların bilinçlenmesini hedeflediğini söyledi.

“Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı” kapsamında 2001 Yılı Örnek İnsanı Seçimi’nin yapılacağını kaydeden Atalay, “Kongre ve Fuar Düzenleme Kurulu, İl Trafik Komisyonları tarafından belirlenen adaylar üzerinde gerekli değerlendirmeleri yaparak, ülke çapında 2001 Yılı Trafik Güvenliği Örnek İnsanı’nı belirleyecektir. 2001 Yılı Trafik Güvenliği Örnek İnsanı olarak seçilen kişi, açılış törenine davet edilecek ve medya aracılığı ile kamuoyuna tanıtılacaktır” diye konuştu.

Karayolu trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, sürücü, yaya ve yolcuları trafik kurallarına duyarlı ve bilinçli kılabilmek için resim, fotoğraf ve slogan yarışmaları da düzenleneceğini belirten Atalay, her üç yarışmada dereceye girenlere Ankara Trafik Vakfı tarafından para ödülü verileceğini de ifade etti.


Gazi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenen “Uluslararası Trafik & Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı” 8-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Trafik Haftası ile eş zamanlı düzenlenecek kongrenin açılışı, 8 Mayıs’ta Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu’da yapılacak törenle açılacak.

Aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, Rusya Federasyonu, Fransa, Avusturya, Almanya, Belçika ve İngiltere’den gelecek yabancı bilim adamlarının bulunduğu kongrede 80’in üzerinde bildiri sunulacak ve work-shop gerçekleştirilecek. Kongreye katılan bilim adamları; trafik ve çevre kalitesi, trafik ve yaşam kalitesi, trafik ve psikoloji, yol ve trafik güvenliği eğitimi, trafik hukuku ve ceza rejimi, trafik sigorta hukuku, yol ve trafik güvenliğinde devlet politikası, kaza analiz yöntemleri, yol ve trafik güvenliği stratejileri, denetimlerde yeni yaklaşımlar konularında bildiri sunacaklar. Bildiri sunumlarının Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kongre Salonu’nda yapılacağı kongre, 10 Mayıs tarihinde sona erecek.

Kongre kapsamında düzenlenen fuar, 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuar, ilk iki gün sadece profesyonel ziyaretçilere açık olurken, diğer üç gün halkın ilgisine sunulacak. Çok sayıda etkinliğin gerçekleştirileceği fuara katılan firma ve kuruluşlar ürün ve hizmetlerini tanıtma olanağı bulacaklar.

Fuara; kaza sonrası ekipmanlar, kurtarma ve gözetim, acil hizmetler, kara ve denizyolu taşımacılığında yeni sistemler, trafik polisleri ve arabalar için ekipmanlar, ışıklandırma, kamu taşımacılığı, trafik kontrol ve işaret ekipmanları, trafik bilişim sistemleri, sürücü güvenlik ekipmanları, dijital harita ve görüntü teknolojileri konularında katılım yapılabilecek. Fuara katılacak firmalar arasında Özgürler Trafik İşaretleri, Detay Elektronik, Ultra, Alka İnşaat, Ebi Elektronik şirketlerinin yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İsfalt ve İsbak yer alıyor. Kongre ve fuar ile trafik kampanyasının tanıtım sponsorluğunu Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş bulunuyor.