Libya'da Avrupa'ya kafa tuttuk

 

Türkiye’nin uzun süredir ihmal ettiği Libya pazarı yeniden önem kazanmaya başladı. Geçen yıldan bu yana katılım sağladığımız “Trablus Uluslararası Fuarı” ürünlerimizin kalitesini ve uygun fiyatını Libyalılara tanıtmaya aracı oldu.

 


 

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, fuarın diğer Kuzey Afrika ülkelerine yönelik ihracat için de önem taşıdığına dikkat çekerek, Libya üzerinden Sahil ve Sahra Devletleri Topluluğu üye ülkelerine ürün satmanın daha kolay olduğunu ve firmalarımızın bu potansiyeli iyi değerlendireceğine inandığını belirtti.

Açılışını Libya Ticaret ve İktisat Bakanı Dr. Şükrü Ganem ve Trablus Valisi İzzettin Hançeri‘nin yaptığı fuarda gerçekleştirilen Türk Günü’nde Trablus’taki Türk İlkokulu’nda okuyan minik öğrenciler folklor gösterisi sundular.

Fuara Katılan Firmalar

Akipek Takstil, Akmel Gıda, Alpler Tarım, Asel Mutfak Eşyaları, Atis Dış Ticaret, BBK Gıda, Dayı Giyim, Ezinç Metal, Granit, Gülsan Gıda, Honmaksan, Irak Plastik, İzmir Ticaret Odası, Klimasan, Kurtsan Tarım, Löher Asansör, Marsa KJS, Mert Giyim, Mısırlılar Mutfak Eşyası, Motali A.Ş. (Seray), Muya Terlik, Özaltın Otomotiv, Rotopak Ambalaj, Sev Tekstil, Superlit Boru, Uğur Soğutucu, Ulubaş, Ünlü Zıraat, Verda Tekstil, Zarbun Gıda

 

Trablus 31. Uluslararası Fuarı’na katılan firmalarımız memnun şekilde yurda döndü. Geçen yıl 20 firma ile katıldığımız fuara bu yıl 32 firmamız iştirak etti. 2-12 Nisan 2002 tarihleri arasında açık kalan fuarda Türkiye, İtalya ve Mısır’dan sonra en büyük alanla katılan ülke oldu. Türkiye, yeni yapılan 1080 m²‘lik holde ürünlerini sergiledi.

Fransa, Almanya, İspanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Japonya gibi devlerin de aralarında bulunduğu 41 ülke ve 1250 firmanın yer aldığı fuarda ürünlerimiz hem kalite hem de fiyat yönünden Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Libyalı yetkililer ve özel sektör, Türk ürünlerine beklenenin üzerinde ilgi gösterdi. Fuara katılan firmalarımızın çoğunluğu, götürdüğü ürünleri Libya’da bıraktı ve bağlantı gerçekleştirdi.

Fuarı ziyaret eden Bingazi Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası Başkanı Saleh Abdula Abukrais, Bingazi de de Türk İhraç Ürünleri Fuarı yapılmasını istedi. Trablus ve Misurata Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odaları da aynı talebi, organizatör kuruluş Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’ye ilettiler.