Gençler bu fuarı kaçırmayın

 
Gençlik Haftası ile eş zamanlı olarak düzenlenen Ankara 2. Gençlik ve Eğitim Fuarı, başkente farklı bir coşku kazandıracak. Üniversite gençliğinin çeşitli sanatsal ve sportif aktivitelerle bir araya geleceği fuar, 18-26 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 
 

 

Fuara ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Proje Sorumlusu Tolga Gülkaya, Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan gençlerin aynı zamanda en fazla ihmal edilen kesim olduğunu vurguladı. Ankara 2. Gençlik ve Eğitim Fuarı ile hem gençlerin birbiriyle kaynaşmasını hem de bu kesime yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşların ürünlerini tanıtmalarını amaçladıklarını belirten Gülkaya, “Fuarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Gençlik Haftası ile eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Gençlik Bayramı coşkusunu, fuarımızla bir kat daha artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ‘Gençlik Panayırı’ ile fuarda yer alacak. Fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklerle de gençlerimizin rahatlayacakları bir ortam yaratmayı istiyoruz. ” diye konuştu.

Fuar kapsamında scrabble yarışmasından köpek şova, paten gösterisinden basketbol turnuvasına, modern danstan halkoyunlarına, şiir dinletisinden konserlere kadar uzanan çok sayıda etkinlik Ankaralı gençlerle buluşacak. Geçen yıl ilki düzenlenen Türkiye Rollerski Şampiyonası’nın ikincisi gerçekleştirilirken fuarda en başarılı tanıtım yapan üniversite de seçilecek.

 


Ankara, Gençlik Haftası’nda bir de Ankara 2. Gençlik ve Eğitim Fuarı ile coşacak. Birbirinden renkli çok sayıda etkinliğin gerçekleşeceği fuar kapsamında, katılımcılar ürün ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulurken, gençler de çeşitli sanatsal ve sportif aktivitelerle bir araya gelecek.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş’nin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle organize edeceği fuar, hem çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklere sahne olacak, hem de gençlerin birbirlerini tanımasında önemli bir rol oynayacak. Geniş bir ürün ve hizmet yelpazesinin sergileneceği fuarda, eğitimle ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren öğrenci dernekleri, bilişim sektörü, yayın kuruluşları, bankacılık sektörü gibi sektörler de gençlerle yüz yüze tanışma imkanı bulabilecek.

Gençlik ve Eğitim Fuarı’na geçen yıl 50’nin üzerinde firmanın yanı sıra, üniversiteler, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye İzcilik Federasyonu, Türkiye Gençlik Birliği Derneği, GENÇEV gibi gençlikle ilgili kurum, kuruluş ve dernekler katıldı. Ankaralılardan da yoğun ilgi gören fuarı 300.000 kişi ziyaret etti.