Halep Expo Fuarı'na geri sayım

 

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Halep Türk İhraç Ürünleri Fuarı için geri sayım başladı. Türk yatırımcılara Suriye kapısını aralayacak fuara yoğun bir ilgi var.

 

 

Coğrafi yakınlığı iyi şekilde değerlendirmek isteyen Suriyeli firmaların, özellikle makine-teçhizat ve ara malların alımında Türk mallarını tercih ettiklerini belirten Dinçer, “Suriyeli firmalar, mallarımızın ucuz ve kaliteli olmasından yola çıkarak, diğer ülkeler yerine Türkiye’den ithalat yapmayı seçmektedirler” dedi.

Firmalarımızın Suriye’de girişecekleri yatırımlarla, Ortadoğu pazarında kapsamlı ve kalıcı bir şekilde yer edinebilmelerinin mümkün olduğunu söyleyen Dinçer, şöyle devam etti. “Her türlü yatırıma açık olduğu gözlenen Suriye, özellikle müteahhitlik alanında önemli bir potansiyel taşımaktadır. Müteahhitlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Türk firmalarının da Suriye pazarına ilgilerinin arttığı gözlemlenmektedir.”

Halep Fuar Merkezi’nde 6-9 Haziran 2002 tarihlerinde düzenlenecek fuar kapsamında toplantılar gerçekleştirilecek, Türk işadamlarının Suriyeli partnerleriyle bire bir görüşmeleri sağlanacak. Metrekare ücreti 250 dolar olarak belirlenen fuara devlet yüzde 50 ile yüzde 80 oranında, KOSGEB de yüzde 50 oranında destek veriyor.

Fuara katılmak için 6 Mayıs 2001’e kadar başvurulabilecek.

FUARDA SERGİLENEBİLECEK ÜRÜNLER

İplik, kumaş, tekstil makineleri, bitkisel yağlar, iletişim kabloları, bakır iletkenler, demir çelik ürünleri, çimento, değişik kimyasallar ve katkı maddeleri, gıda ürünleri, ambalaj malzemesi, her türlü makine ve ekipmanlar, elektrik-elektronik ürünler, otomobil, otobüs, altyapıya yönelik inşaat malzemeleri.


Suriye’nin en önemli ticari merkezlerinden biri olan Halep Türk firmalarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl Halep’te ilk kez düzenlenecek olan Türk İhraç Ürünleri Fuarı, firmalarımızın Suriye pazarına girmesinde önemli bir rol oynayacak.

Halep Fuar Merkezi’nde 6-9 Haziran 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenleniyor. Fuara, Halep Ticaret Odası ve Halep Sanayi Odası da destek veriyor.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, firmalarımızın, Suriye pazarına yönlendirilmesi halinde, bu ülkeye olan ihracatımızda önemli artışların olacağına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye-Suriye ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmeler ticari ilişkilere de yansımaya başladı. Bunun etkilerini fuara gösterilen yoğun ilgiden de anlıyoruz. Firmalarımız katılım için şimdiden başvuruda bulunuyorlar. Zaten Suriye’de Türk malları çok iyi tanınıyor ve ürünlerimize talep çok fazla. Bu açıdan fuarın, önemli iş bağlantıları sağlayacağını düşünüyoruz.”