Renk Renk Türkiye, Ankara’da açacak

 

Ankara, Türkiye’nin 81 ilini konuk etmeye hazırlanıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen “Ankara 2. İller Kültür Fuarı”, bu yıl 18-26 Mayıs tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde başkentlilerle buluşacak. Fuar kapsamında düzenlenecek Safiye Soyman, Yıldız İbrahimova, Okay Temiz, İzzet Altınmeşe konserleri de Ankaralılara unutulmaz dakikalar yaşatacak
 

  Fuarın açılış günü olan 18 Mayıs tarihinde Hipodrom’da Safiye Soyman’ın solist olduğu Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile İzzet Altınmeşe, Armağan Elçi ve Canan Başkaya’nın solist oldukları Devlet Türk Halk Müziği Korosu birer konser verecek. 19 Mayıs’ta Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu konserinin yanı sıra Yıldız İbrahimova, Okay Temiz ve Kaan Bıyıkoğlu caz konserleri ile sanatseverlerle buluşacak. Konserlerin yanısıra halk dansları gösterisi de gerçekleştirilecek.

Öte yandan, 25 Mayıs tarihinde ise Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü de düzenleyeceği etkinliklerle Ankaralılarla bir araya gelecek.



 


Türkiye’nin 81 ilinin tanıtılacağı Ankara 2. İller Kültür Fuarı için geri sayım başladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde 18-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, Türkiye’nin bütün renkleri bir araya gelecek.

Her yöresinde ayrı bir zenginliğin bulunduğu Türkiye, 18 Mayıs’ta Ankara’da buluşacak. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.’nin Kültür Bakanlığı himayelerinde kültürel değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmak amacıyla geçen yıl birincisini düzenlediği Ankara İller Kültür Fuarı, bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, “Geçen yıl düzenlediğimiz fuarla, illerimizin hem birbirleriyle hem de Ankaralılarla tanışmasına yardımcı olduk. Kültürümüzün yaşatılması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından fuarımızın önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyoruz. Fuara katılan illerimiz, kendilerine özgü sanat ve el sanatları ürünlerinden, tarihi, doğal ve turistik potansiyellerini yansıtan çalışmalara kadar pek çok alanda kendilerini tanıtma imkanı bulacaklar. Ayrıca illerimiz, geleneksel yiyecek ve içeceklerinin tanıtımını da belirlenen program çerçevesinde ikram çadırında yapabilecekler” diye konuştu. Ankara 2. İller Kültür Fuarı’nın 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açılacağını dile getiren Dinçer, fuara giriş ve etkinlikleri izlemenin ücretsiz olacağını ifade etti. Dinçer, fuar kapsamında Kültür Bakanlığı işbirliği ile düzenlenecek konserlerin Ankaralılara unutulmaz dakikalar yaşatacağını da sözlerine ekledi.