Türkiye’nin en büyük ekonomik
forumu toplanıyor

 

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı ekonomik forumu Dünya Türk İşadamları Kurultayı dördüncü kez toplanıyor. Ana sponsorluğunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, altın sponsorluğunu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın üstlendiği Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 

  Kurultayın açılış günü saat 21.00’da Hülya Avşar da bir konser verecek.

Kurultayın diğer iki gününde ise bilgilendirme semineri, ihtisas ve destek toplantısı, ülke ve spesifik sektör toplantısı olmak üzere toplam 32 toplantı gerçekleştirilecek. Toplantılarda tartışılan konular ve değerlendirmeler bir bildiri ile sonuçlandırılacak. Kurultay katılımcıları, panel ve tartışmalarda aktif olarak yer alabilecekler.

Üç gün sürecek kurultay boyunca Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Eximbank, Hazine Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü, İGEME, KOSGEB, İMKB, Halkbank, TÜRSAB, TÜRKAK, TSE, TOBB, TTGV, SASAD ve TÜBİTAK bilgilendirme ofisleri açarak, yayın ve dokümanlarını ilgililere sunacaklar. Kurultayda, İngiltere, Macaristan, Cezayir ve Tayvan ihracatı geliştirme merkezlerine ait info-standlar aracılığıyla söz konusu ülkelerle ticari bağlantı kurmak isteyen işadamlarına bilgi sunulacak.

Öte yandan kurultay dolayısıyla mal alışverişi, acentelik, yatırım vb. konularda işbirliği yapmak isteyen firma ya da kişilerin bir araya gelmesi amacıyla bir de “buluşma noktası” oluşturulacak. Katılımcı firmaların başvuru formları aracılığı ile dolduracağı bilgiler, kurultay sırasında kurulacak dev ekrana yansıtılarak ilgililerin dikkatine sunulacak. Böylece dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bir araya gelen firmaların birbirlerini tanımalarına ve yeni iş imkanları yaratılmasına zemin hazırlanacak.

Kurultay kapsamında Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda açılacak fuarda ise katılımcı firmalar hem kendilerini hem de ürün ve hizmetlerini tanıtma olanağı bulacaklar.
 

 



İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, 25-27 Nisan 2002 tarihlerinde Türkiye’nin en büyük ekonomik forumuna ev sahipliği yapıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen Türk işadamları Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı’nda bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Dünya Türk İşadamları Vakfı ve Türk Dış Ticaret Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı’nı Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. organize ediyor. Ana sponsorluğunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) üstlendiği kurultayın, altın sponsoru İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) oldu.

Uluslararası düzeyde başarı gösteren girişimcilerimizi, yurtiçindeki meslektaşları ile buluşturmayı hedefleyen Dünya Türk İşadamları Kurultayı, ekonomik gelişmeler, yeni ekonomik düzenlemelerin yarattığı imkanlar, uluslararası pazarlar gibi konularda katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in açılışını gerçekleştireceği kurultayda, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve Devlet Bakanı Tunca Toskay’ın da birer konuşma yapması bekleniyor.

Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı’nın ilk günü Genel Kurul toplantısının ardından, “11 Eylül Sonrası Dünya Düzeni ve Türkiye” konulu bir panel düzenlenecek. Gazeteci-Yazar Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan’ın yöneteceği panele, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, AB Dönem Başkanı İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Manuel De La Camara ve TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ve DEİK’ten Rona Yırcalı konuşmacı olarak katılacak.