"Trafik kuralları yaşamanız içindir"

 

" Trafik sorunu, Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongre ve Fuarı ile yeniden gündeme geliyor. 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek kongre ve fuar kapsamında hem sektörün önemli kuruluşları biraraya getirilecek hem de konu bilimsel bir platformda tartışılacak.

 

  "Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongresi ve Fuarı" kapsamında 2001 Yılı Örnek İnsanı Seçimi'nin yapılacağını kaydeden Atalay, adayların "2001 yılı içerisinde yaptığı araştırma ve çalışmalarla karayolu trafik güvenliğine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlamış, kamu kurum ve kuruluşları görevlilerinden, yasal sorumluluğu olmadığı halde olağan dışı gayret göstererek, kısmi ya da genel düzeyde karayolu güvenliğinin sağlanmasında etkili olmuş, karayolu trafik güvenliği konusunda panel, oturum, forum, seminer vb. etkinlikler düzenlemiş veya düzenlenmesi için çaba göstermiş, karayolu trafik güvenliği konusunda toplumun dikkatini çeken olumlu faaliyetlerde bulunmuş, konuyu halkın gündemine taşıyarak, halka örnek olmuş" nitelikte olmaları gerektiğini vurguladı. Atalay, "Kongre ve Fuar Düzenleme Kurulu, İl Trafik Komisyonları tarafından belirlenen adaylar üzerinde gerekli değerlendirmeleri yaparak, ülke çapında 2001 Yılı Trafik Güvenliği Örnek İnsanı'nı belirleyecektir. 2001 Yılı Trafik Güvenliği Örnek İnsanı olarak seçilen kişi, açılış törenine davet edilecek ve medya aracılığı ile kamuoyuna tanıtılacaktır" diye konuştu.

Karayolu trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, sürücü, yaya ve yolcuları trafik kurallarına duyarlı ve bilinçli kılabilmek için resim, fotoğraf ve slogan yarışmaları da düzenleneceğini belirten Atalay, her üç yarışmada dereceye girenlere para ödülü verileceğini de sözlerine ekledi.

Kongre ve fuarla ilgili ayrıntılı bilgi www.trafficfair.com adresinden alınabilir.

 


Avrupa Birliği'ne girme sürecinde Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan trafik terörü, kapsamlı bir şekilde ele alınmaya hazırlanıyor. Gazi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işbirliği ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenecek "Uluslararası Trafik ve Yol Güvenliği Kongre ve Fuarı, konunun tüm yönleriyle irdelenmesini sağlayacak.

Trafik Haftası ile eş zamanlı düzenlenecek kongre, Gazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Kongreye katılan bilimadamları; trafik ve çevre kalitesi, trafik ve yaşam kalitesi, trafik ve psikoloji, yol ve trafik güvenliği eğitimi, trafik hukuku ve ceza rejimi, trafik sigorta hukuku, yol ve trafik güvenliğinde devlet politikası, kaza analiz yöntemleri, yol ve trafik güvenliği stratejileri, denetimlerde yeni yaklaşımlar konularında bildiri sunabilecekler.

Kongre kapsamında gerçekleşecek fuar ise Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Fuarın ilk iki günü sadece profesyonel ziyaretçilere, diğer üç günü halka açık olacak. Uluslararası bir boyut taşıyan fuara çevre ülkelerden de katılım olması bekleniyor.

Fuara; kaza sonrası ekipmanlar, kurtarma ve gözetim, acil hizmetler, kara ve denizyolu taşımacılığında yeni sistemler, trafik polisleri ve arabalar için ekipmanlar, ışıklandırma, kamu taşımacılığı, trafik kontrol ve işaret ekipmanları, trafik bilişim sistemleri, sürücü güvenlik ekipmanları, dijital harita ve görüntü teknolojileri konularında katılım yapılabilecek.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, "Trafik Kuralları Yaşamanız İçindir" sloganı çerçevesinde bir kampanya hazırlandığını belirterek, "Kongre ve Fuar kapsamında, emniyet kemeri, hız, alkollü araç kullanımı, trafik ışıkları gibi konularda hem sürücülerin hem de yayaların bilinçlenmesini hedefliyoruz" dedi.