Komşularla dış ticaret masaya yatırıldı

 

Türkiye'nin komşu ülkelerle gerçekleştirdiği dış ticaret, Ankara'da gerçekleştirilen "Komşu Ülkelerle Ticaret" konulu sempozyumda ele alındı. Dünya Gazetesi'nin düzenlediği sempozyuma Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. sponsor oldu.

 
Türkiye'nin komşu ülkelerle olan ticari ilişkisi, "Komşu Ülkelerle Ticaret" konulu sempozyumda tartışıldı. Dünya Gazetesi'nin düzenlediği sempozyum, Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş'nin sponsorluğunda gerçekleşti.

Ankara Hilton Oteli'nde 1 Mart'ta düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını Devlet Bakanları Tunca Toskay ve Mehmet Keçeciler yaptı. Üç ayrı oturumdan oluşan sempozyumda ilk olarak, "Komşu ülkelerle ticarette reel sektörün potansiyeli ve işbirliği olanakları" tartışıldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer, TİM Başkanı Başkanı Oğuz Satıcı, TÜGİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TBMM Kobi Grubu Üyesi DSP Kocaeli Milletvekili Ahmet Arkan'ın konuşmacı olarak yer aldığı oturumu, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Saffet Arolat yönetti.

"Komşuların ticari ve ekonomik ilişkileri bakışı"nın tartışıldığı ikinci oturumda ise TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Bülent Akarcalı, Bulgaristan Büyükelçisi Fstoyan Stalev, Irak Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Tarık Hamandi, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Dr. Viktor Koptevskiy, Suriye Büyükelçisi Mhd. Said Bunni, Yunanistan Büyükelçisi İoannis Corantis konuşmacı olarak yer aldılar.
  Toplantının son bölümünde ise güncel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun açılışını yaptığı oturumda, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Masum Türker söz aldılar.

Toplantıda Türkiye'nin komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerini geliştirmesi ve bu konuda gereken önlemlerin alınması konusunda görüş birliğine varıldı.