Türkiye'nin renkleri Almanya'da açacak

 

Türkiye'nin 81 ili, Ankara 2. İller Kültür Fuarı'nın ardından Almanya'da düzenlenecek Köln 1. İller Kültür Fuarı'nda kendilerini tanıtma olanağı bulacak. Fuar, 12-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

 

Dinçer, fuarda büyükşehirlere 32 m², diğer illere 16 m²lik standların ücretsiz verileceğini ifade ederek, her ilden iki kişinin fuara ücretsiz götürüleceğini ve fuar süresince ücretsiz konaklamasının sağlanacağını dile getirdi. Dinçer, daha fazla yer isteyen illere ve fuara katılmak isteyen firmalara 1 m²'lik stand bedelinin 150 Euro, yiyecek standı m² bedelinin ise 250 Euro'dan satılacağını söyledi.

Köln 1. İllür Kültür Fuarı sırasında çok sayıda etkinliğin sergileneceğini dile getiren Dinçer, fuar boyunca her gün bir star sanatçı olmak üzere konserler verileceğini, halkoyunları gösterilerinin yapılacağını vurguladı. Dinçer, "Fuarda ayrıca, Tasavvuftan Günümüze Türk Müziği konserleri, Modern Dans Topluluğu gösterisi, şiir dinletisi, imza günleri, fotoğraf, resim ve Çağdaş Türk Ressamları Koleksiyonu sergileri gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Türkiye ve Almanya'daki Türkler de kendi yörelerini tanıtıcı sanatsal aktiviteler düzenleyeceklerdir" dedi.

Fuar kapsamında iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirten Dinçer, bu amaçla "Türk-Alman Ekonomi Forumu"nu gerçekleştireceklerini söyledi.

Fuarın, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağını anlatan Dinçer, 20.00-24.00 saatleri arasında da konserlerin izlenebileceğini belirtti. Fuara giriş için alınan biletin, konser ve diğer etkinlikleri izlemek için de kullanılabileceğini vurgulayan Dinçer, "Biletler Almanya'da 6000 noktada satılacaktır. Bilet sahipleri fuar alanının 100 km. çapındaki alanda toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabileceklerdir. İlk ve ortaöğretim öğrencileri her gün saat 10.00-12.00 arasında fuarı ücretsiz gezebilecekler, fuar ziyareti okullarda ders konusu olarak işlenecektir. Kuzey Ren Westfallen Eğitim Bakanlığı 170.000 öğretmene ulaşan aylık yayın organında fuarın duyurusunu yapacaktır" dedi.
 

Türkiye'nin 81 ili Köln 1. İller Kültür Fuarı ile Almanya'ya taşınıyor. 12-16 Haziran 2002 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda 81 ilimiz, yöresel mutfaklardan, turistik ve kültürel özelliklerine kadar pek çok alanda kendilerini tanıtma fırsatı bulacak.

Ankara'da 18-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Ankara 2. İller Kültür Fuarı'nın ardından, Almanya da 81 ilimizi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuara ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, "Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan, her karış toprağında sayısız kültürel öğeyi barındıran Türkiye'nin 81 ilini Almanya'da, Alman ve Türk kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Fuarın, iki ülke arasındaki işbirliğine, yatırıma, dış ticaret ve turizme katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade eden Dinçer, "Almanya'daki işadamlarımız ile Türklere yönelik mal ve hizmet üreten Alman firmaları da böylesine büyük bir buluşmada kendilerini tanıtabilecekler. Amacımız, Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'yi ve Türk kültürünü birinci elden tanıtmaktır" dedi.

Dinçer, fuarı, T.C. Kültür Bakanlığı ve Kuzey Ren Westfallen Başbakanlığı himayelerinde, Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dünya Gazetesi, Almanya'dan Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Köln Ticaret ve Sanayi Odası, SMC Group ve Messe Köln GmbH'nın katkılarıyla Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin organize ettiğini belirtti.

Almanya'da en çok Türk'ün bu eyalette yaşaması nedeniyle Köln'ün tercih edildiğini anlatan Dinçer, şunları söyledi:

"Fuar, Messe Köln Fuar Merkezi'nin ilk üç holünde toplam 25.000 m²'lik alanda düzenlenecektir. Bu alanın 9.000 m²'lik bölümünde illerimiz kültürel, doğal, tarihi, turistik ve ekonomik değerlerini tanıtırlarken, 3.000 m²'lik bölümünde yöresel mutfaklar açılarak, ziyaretçilere satış yapılabilecektir. 4.000 m²'lik alanda Alman ve Türk ticaret odaları, birlikler, dernekler, vakıflar info standlarla ziyaretçilere çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi sunacaktır. Bu bölümde ayrıca ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen firma ve kuruluşlar yer alacaktır."