Kahire Fuarı Türk firmalarını ağırlıyor

 

Kuzey Afrika'nın en önemli ülkelerinden olan Mısır, Kahire 35. Genel Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı ile 45 Türk firmasına ev sahipliği yapıyor. Fuara katılan firmalarımızın önemli iş bağlantıları gerçekleştirmeleri bekleniyor.
 

 

Kahire 35. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na ilişkin bilgi veren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Proje Sorumlusu Cengiz Bulut, "Dünyanın en büyük kentlerinden Kahire'de düzenlenen fuar, Kuzey Afrika'nın en büyük fuarı olma özelliği taşıyor. 2000 yılında 53 ülkeden 2 bin 209 firmanın katıldığı fuarı, 500 bini profesyonel olmak üzere 2 milyon kişi ziyaret etti, Türkiye 41 firmayla fuarda yer aldı. 2001 yılında ise 73 ülkeden 4 bin 300 firma katıldı. Türkiye fuarda 35 firmayla temsil edildi. Geçen yıl düzenlenen fuarda ağırlıklı olarak sanayi makineleri sergilendi. Türkiye'nin ürün yelpazesinin geniş olması, standlarımıza ilgiyi arttırırken, firmalarımızın tamamı bir çok iş bağlantısı yaparak Türkiye'ye döndü. Dolayısıyla bu yıl fuarda yer alan Türk firmalarının da benzer bağlantılar yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bir çok Türk firmasının Kahire'de ofis açarak ticari bağlantılar kurmaya çalıştığını anlatan Bulut, Mısır'ın inşaat malzemelerinden demir-çeliğe, gıdadan kozmetiğe her türlü ürüne açık bir pazar olduğuna dikkat çekti.

Fuara katılan firmalar

Akmel Yem, Altek Döküm Hadde Mamulleri, ASC Sabun ve Kimya Sanayi, Aybakar, Atis, Befay Makine, Ceyhan Metal, Çıray Çelik, Delta Büro Gereçleri, Egeli Polisan, Eges Elektrik ve Elektronik, Ermak Madeni Aksam, Eser, Gaz Teknik Isı, Gençsan Hidrolik, Güçlü Sport, İhlas Ev Aletleri, İnform Elektronik, İnter Çelik, İstanbul Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Kent Dayanıklı Tüketim Malları, Kervan Gıda, Kocamaz, Löher, Marsa, Matsan İnşaat Makinaları, Met, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, Muya Poliüretan Kauçuk, Özçin, Pemaks, Podim, Sanimed, Saruhan, Sistem Teknik Ltd. Şti., Sistem Teknik Mak. San. ve Tic. A.Ş., Sözer Makine, Şafak Madeni Eşya, Termikel, Ulubaş Madeni Eşya, Unifar Kimya, Yetik Tarım Makinaları, Yüzka Ticaret .

Piramitler ülkesi Mısır, 20-29 Mart tarihleri arasında Kahire 35. Genel Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı ile Türk yatırımcılarına ev sahipliği yapıyor. Bölge ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi için önemli bir kavşak noktası olan Kahire'de düzenlenecek olan fuara, 45 Türk firması katılıyor. Katılımcı Türk firmaları ürünlerini 725 m²'lik alanda sergiliyor. Firmalarımızın fuardan başarılı iş anlaşmalarıyla dönmeleri bekleniyor.

Pek çok Türk firmasının yatırım olanaklarını araştırdığı Mısır, Kahire 35. Genel Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı ile firmalarımıza ihracat fırsatı yaratıyor. Özellikle 21 Afrika ülkesinin oluşturduğu COMESA'nın kilit üyesi konumunda bulunması Mısır'ın önemini daha da artırıyor. Kuzey Afrika'nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Kahire 35. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nda inşaat malzemelerinden otomotiv yan sanayiine, demir-çelikten kağıt ürünlerine kadar çok çeşitli alanlarda ürün sergilenebilecek.

1996 yılından bu yana Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin düzenlediği fuara geçen yıllarda katılan Türk yatırımcılarının, başarılı iş bağlantılarıyla Türkiye'ye döndüğüne dikkat çekildi.