İşadamlarının büyük buluşması

 

Dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren Türk işadamları İstanbul'da biraraya geliyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in himayelerinde gerçekleşecek olan Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı'na 50'yi aşkın ülkeden 3 bine yakın işadamının katılması bekleniyor.

 


 

 

Üç gün sürecek kurultay boyunca Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Eximbank, Hazine Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü, İGEME, KOSGEB, İMKB, Halkbank, TÜRSAB, TÜRKAK, TSE, TOBB, TTGV ve TÜBİTAK bilgilendirme ofisleri açarak, yayın ve dokümanlarını ilgililere sunacaklar. Kurultayda, İngiltere, Macaristan, Cezayir, Bulgaristan ve Tayvan ihracatı geliştirme merkezlerine ait info-standlar aracılığıyla söz konusu ülkelerle ticari bağlantı kurmak isteyen işadamlarına bilgi sunulacak.

Kurultay süresince ayrıca, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün tanıtımı amacıyla defile de düzenlenecek.

Öte yandan katılımcı firma, kurum ve kuruluşları, ücret karşılığında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile konaklamanın yapıldığı Hilton Oteli'nde ürün ve hizmetlerini tanıtacakları toplantılar düzenleyebilecekler.

Kurultay kapsamında ve kurultaya eş güdümlü olarak Lütfi Kırdar Rumeli Salonu'nda düzenlenecek fuarda firma ve kuruluşlar, ürün ve hizmetlerini sergileyebilecekler. 200'e yakın firmanın katılması beklenen fuarda stand ücreti 200 ABD Doları + KDV, en küçük stand 9 m² olacak. Fuardan 9 m² yer alacak firmalardan 1 kişi kurultaya ücretsiz olarak katılabilecek.

Dünya Türk İşadamları Kurultayının ilki 1996 yılında İstanbul'da 34 ülkeden 1000, ikincisi 1998 yılında İzmir'de 42 ülkeden 1500 katılımla gerçekleşmişti. 2000 yılında Forum Fuarcılık tarafından organize edilen kurultaya, 52 ülkeden 2 bin işadamı katılmış, fuarda 84 kuruluş kendisini tanıtmıştı.

İstanbul'da 25-27 Nisan 2002 tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı'na katılmak isteyenler 15 Nisan 2002 tarihine kadar Türk Dış Ticaret Vakfı'nın 312 440 70 64 no'lu telefonuna veya www.dutiv.org.tr adresine başvurabilirler. Fuar ve tanıtım toplantılarına ilişkin olarak Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin www.forumfuar.com adresinden veya 312 419 19 32 telefonundan bilgi alınabilir.

Değişik ülkelerde faaliyet gösteren Türk işadamları İstanbul'da Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı'nda biraraya geliyor. 25-27 Nisan 2002 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek kurultaya 50'yi aşkın ülkeden 3 bine yakın işadamının katılması bekleniyor. Kurultay kapsamında düzenlenecek fuarda ise 200'e yakın firma ve kuruluşun tanıtım yapacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası düzeyde başarı gösteren girişimcilerimizi, yurtiçindeki meslektaşları ile buluşturmayı hedefleyen Dünya Türk İşadamları Kurultayı, ekonomik gelişmeler, yeni ekonomik düzenlemelerin yarattığı imkanlar, uluslararası pazarlar gibi konularda katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Dünya Türk İşadamları Vakfı ve Türk Dış Ticaret Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı ve Fuarı'nı Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. organize edecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açılışını gerçekleştireceği kurultayda, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın da birer konuşma yapması bekleniyor.

Dünya Türk İşadamları IV. Kurultayı'nın ilk günü Genel Kurul toplantısının ardından, "11 Eylül Sonrası Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu bir panel düzenlenecek. Gazeteci-Yazar Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan'ın yöneteceği panele, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, AB Dönem Başkanı İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Manuel De La Camara ve TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ve DEİK'ten Rona Yırcalı konuşmacı olarak katılacak.

Kurultayın diğer iki gününde ise bilgilendirme semineri, ihtisas ve destek toplantısı, ülke ve spesifik sektör toplantısı olmak üzere toplam 32 toplantı gerçekleştirilecek. Toplantılarda tartışılan konular ve değerlendirmeler bir bildiri ile sonuçlandırılacak. Kurultay katılımcıları, panel ve tartışmalarda aktif olarak yer alabilecekler.