İki ayrı fuarla İran fırsatı

 

Türkiye'nin yakın komşusu İran, iki ayrı fuarla Türk yatırımcılarına ihracat fırsatı yaratıyor. İran pazarına girmek isteyen firmalarımızı, önce Tebriz 10. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı, ardından Tahran 2. Sanayi Ürünleri Fuarı bekliyor.

 
Türkiye'nin yakın komşusu İran'da düzenlenen iki ayrı fuar, firmalarımıza İran pazarının kapılarını aralıyor. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., Tebriz 10. Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı ve Tahran 2. Uluslararası Sanayi Fuarı'nın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu gerçekleştiriyor.

Önce Doğu Azerbaycan'ın başkenti kabul edilen Tebriz'de 12-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 10. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na hazırlanacak olan firmalarımız, 2-6 Ekim tarihlerinde de Tahran 2. Sanayi Ürünleri Fuarı'na katılacaklar.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, Forum A.Ş.'nin fuarı organize eden Tabriz International Exhibition Co.'nin Türkiye temsilciğini aldığını belirterek, Tebriz'in sınır ticareti, üretim ve ulaşım merkezi olarak önemli bir konumda bulunduğunu belirtti. Tebriz'in, Orta Asya, Tacikistan, Ermenistan, Özbekistan gibi pazarlara ulaşmak için bir transit merkezi olduğunu dile getiren Aygül, "İran, özellikle gıda maddeleri, kimyasal maddeler, ilaç, deterjan, oto yedek parçası, kağıt ürünleri, cam ve cam ürünleri, makine sanayi, sağlık gereçleri konusunda ihracat açısından cazip bir pazar niteliği taşıyor" dedi. Aygül, geçen yılki fuarda Türkiye'nin 30 firmayla yer aldığını da belirtti.
 

Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı'na ilişkin de bilgi veren Aygül, İran'da daha önce düzenlenen Tahran Uluslararası Sanayi ve Ticaret Ürünleri Fuarı'nın iptal edildiğini hatırlattı. Aygül, "Tahran'da artık daha çok sektörel fuarlara ağırlık verilmeye başlanmıştır. Ancak, sektörel fuarlardan daha geniş kapsamlı olarak düzenlenen tek fuar Tahran 2. Uluslararası Sanayi Ürünleri Fuarı'dır" diye konuştu. Geçen yıl düzenlenen fuara Almanya, İtalya, İngiltere, İsviçre, Hindistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Mısır gibi ülkelerden katılımın gerçekleştiğini belirten Aygül, fuarda Türk firmalarının ürünlerini 41 nolu holde sergileyeceklerini belirtti.

Tüm hizmetler dahil m² 'si 350 Dolar'dan satılan fuara katılan firmalara devlet % 50 ile % 80 arasında değişen oranlarda destek sunuyor.