Türk firmaları HomeTech'de göz doldurdu

 

Almanya'nın Berlin kentinde ilki düzenlenen HomeTech Berlin 2002 Uluslararası Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı'na katılan Türk firmaları fuarda göz doldurdu. Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin yaptığı fuarda katılımcı firmalar, son teknolojilerle ürettikleri ürünleri sergileme imkanı buldular.

 

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, fuarın Alman yetkililer ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, profesyonel ziyaretçilerin de fuar alanına akın ettiğini söyledi. Atalay, "Pek çok firmamız, son teknolojilerle ürettikleri en yeni ürünleri bu fuarda sergilediler. Türk mallarının kalitesi Avrupalılar tarafından da tescillendi" diye konuştu. Katılımcı Türk firmalarının önemli iş bağlantılarına zemin hazırladığını aktaran Atalay, Forum Fuarcılık'ın dizayn ettiği özel standların da büyük beğeni topladığını vurguladı.

Öte yandan AB'de pazar paylarını artırmak için fuara bireysel olarak katılan Arçelik, Beko ve Vestel'in standları da göz kamaştırdı.

Fuara ulusal katılım organizasyonu ile katılan firmalar:

Aksistem Elektromekanik, Aksu Tost Makineleri, Albakom Metal, An-El, Arçelik, As Metal, Asel Madeni Eşya, Başoğlu Kablo, Bekel-Kabel, Conti, Danişment Makine, Deka Elektroteknik, Deka Elektronik, Devmark, Elektrosan, Else Kablo, Erdem Dış Ticaret, Eskay, Galsan Plastik, Gürsan Cam, İhlas Ev Aletleri, Kent Dayanıklı Tüketim Malları, Konveyör, Kumtel, Lider Savio, Maktel, Mestaş, Nova Elektrik, Orim Cam, Önaysan, Özgür Lastik, Sarıkaya Group, Saruhan, Serdar Plastik, Şanal Isı, Tecasa, Tekno Kauçuk, Termikel, TTM Mühendislik, Turaş Gaz, Ulubaş Madeni Eşya, Valfsan.
 


Almanya'da düzenlenen HomeTech Berlin Fuarı, Türk firmalarının gövde gösterisine sahne oldu. Son teknolojilerle üretilen bir çok Türk ürünü ilk kez HomeTech Berlin Fuarı'nda tanıtılırken, Türk standları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Berlin'de ilk kez düzenlenen "HomeTech Uluslararası Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı" sektörün uluslararası çatı organizasyonu olan CECED'in sponsorluğunda 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Berlin Fuar alanında toplam 100.000 m² alanda düzenlenen fuarda, büyük-küçük beyaz ve kahverengi eşyalar, mutfaklar ve donanımları ile ev otomasyonu ürünleri sergilendi. Aynı çatı altında 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında düzenlenen HomeTech Components'te ise yan sanayi ürünleri sadece profesyonel ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Türkiye ulusal katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin yaptığı fuara Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) 22 firmayla katılırken firmalar fuarda ürünlerini sergilediler. Fuara katılan 22 firmanın ürünlerini sergilediği özel standların tasarımını, Forum Fuarcılık A.Ş.'nin Designshop birimi gerçekleştirdi. Fuara Türkiye'den toplam 60 firma katıldı. Türkiye fuarda, İtalya'dan sonra yaklaşık 4000 m² ile ikinci büyük katılımı sergileyen ülke oldu. Fuarda 39 ülkeden 725 firma yer alırken, fuar 60.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

66 ülkeden 1000'e yakın basın mensubunun izlediği fuar için özel olarak yayına hazırlanan HomeTech TV, 14 milyon Avrupalıya ulaştı.