Bakü Expo 2002 için geri sayım

 

Türkiye ile tarihsel ve kültürel bağları bulunan ve Orta Asya'da önemli ticaret yollarının üzerinde yer alan Azerbaycan, Türk işadamları için yatırım fırsatını sürdürüyor. İhracatçılarımız, 23-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Turkish Expo 2002 Bakü için şimdiden hazırlanmaya başladı.

 
Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin 1996 yılından bu yana Bakü'de düzenlediği Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türk yatırımcılara cazip yatırım olanakları yarattı. Türkiye'nin, Azerbaycan'a en çok ihracat yapan ülkeler arasında ikinci sıraya yükselmesinde, düzenlenen fuarların büyük etkisi olduğu belirtiliyor. Turkish Expo 2001 Bakü Fuarı'na 65 firma katılırken, firmalar % 80 oranında iş bağlantısı gerçekleştirmişti.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Türkiye'nin Azerbaycan'a yönelik ihracatının daha da artması için bütün koşulların uygun olduğuna dikkat çekti. Dinçer, "Azerbaycan, Türkiye ile ilişkilerine büyük önem veriyor, siyasi ilişkilerin yanında ticari ilişkilerini de geliştirmek için çaba harcıyor. Son yapılan fuarda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Türk yatırımcıların en çok özelleştirme çalışmalarına ilgi duyduğunu belirterek, Azerbaycan'a yabancı sermaye girişini kolaylaştırmak için, ticari alandaki yasalarla ilgili çeşitli reformlar yapıldığını anlatmıştır. Bütün bu gelişmeler yatırımcılarımız tarafından dikkate alınmalıdır" diye konuştu.
  Dinçer, Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı ürünler arasında gıda, tekstil, mobilya, temizlik malzemesi, inşaat makine ve malzemeleri, çeşitli makineler, elektronik eşya ve iletişim araçlarının ağırlıkta olduğunu belirterek, Türk İhraç Ürünleri Fuarı yoluyla ülkedeki Türk sermayesinin giderek arttığını dile getirdi.

Tüm hizmetler dahil m² ücreti 250 ABD Doları olan fuarda en küçük stand 9 m². Katılımcı firmalara devlet % 50 ile 80 oranında destek verirken, fuara KOSGEB desteği de bulunuyor.