Ankara, İller Kültür Fuarı ile renkleniyor

 

Başkent Ankara, 18-26 Mayıs tarihinde 81 ilimizin buluşmasına tanıklık edecek. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Ankara 2. İller Kültür Fuarı, Türkiye'nin bütün renklerini biraraya getirecek.

 

 

Fuarda satış yapılabileceğini dile getiren Dinçer, fuarın daha renkli geçmesi için Kültür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bazı kuruluşların çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Dinçer, "Katılımcılarımız da önceden bildirilmek şartıyla belirlenen program çerçevesinde defile, konser, sinevizyon gösterimi, fotoğraf sergisi, müzik dinletisi, halkoyunu gösterisi vb. etkinliklerle fuara katkı sunabileceklerdir. 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açılacak fuarda giriş ve etkinlikleri izlemek ücretsiz olacaktır" diye konuştu.
Fuarda, komşu ülke başkentlerine ve büyükşehirlere 24 m², diğer illere 12 m² yerin ücretsiz verileceğini vurgulayan Dinçer, ayrıca her ilden bir kişinin konaklamasının Forum Fuarcılık tarafından karşılanacağını söyledi. Dinçer, fuarda illerin kendilerine ücretsiz tahsis edilen alan dışında stand kiralayabileceklerini de sözlerine ekledi.

 


Başkent, Renk Renk Türkiye Ankara 2. İller Kültür Fuarı ile renklenecek. 18-26 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuarda, 81 ilimiz çok sayıda etkinlikle kendilerini tanıtacak. Fuarda, komşu ve çevre ülkelerin başkentleri de tanıtımlarını yapacak.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yarıdmcısı Dr. Meral Dinçer, Türkiye'nin her yöresinin ulusal kültürümüz açısından çok zengin kaynaklar oluşturduğuna dikkat çekerek, "Kültürel değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmak amacıyla geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 1. İller Kültür Fuarı bu hedefe hizmet etmiş, illerimiz hem birbirleriyle hem de Ankaralılarla tanışmıştır. Fuarı ziyaret edenler, kültürümüzün yaşatılması, geliştirilmesi, paylaştırılması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından fuarın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğine inandıklarını belirtmişlerdir. Fuarda standını en iyi sergileyen iki ilimiz olan Amasya ve Kayseri'yi Almanya'da gerçekleştirilen Import Shop-Berlin-Uluslararası Hediyelik Eşya Fuarı'na götürdük, kendilerini Almanya'da da tanıtmalarına aracı olduk" diye konuştu.

Bu yıl 18-26 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Ankara 2. İller Kültür Fuarı"nın da benzer ilgiyi göreceğini belirten Dinçer, komşu ve çevre ülkelerin başkentlerinin de fuarda temsil edileceğini bildirdi.

İllerin fuarda, kendilerine özgü sanat ve el sanatları ürünlerinden, tarihi, doğal ve turistik potansiyelini yansıtan çalışmalarına kadar pek çok alanda kendilerini tanıtabileceklerini ifade eden Dinçer, "Ayrıca illerimiz, geleneksel yiyecek ve içeceklerinin tanıtımını, belirlenen program çerçevesinde 'ikram çadırında' yapabileceklerdir" dedi.