İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı için 30 firmayla Bağdat'tayız. Fuar, 10-13 Eylül'de Sağlık Bakanlığı binasında gerçekleşecek. 

Türk işadamlarının, geçen nisan ayında Irak'a gerçekleştirdikleri ziyarette, Irak Sağlık Bakanı'nın talebi üzerine gündeme gelen "İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı" Forum Fuarcılık tarafından hayata geçiriliyor. Körfez Savaşı sonrasında uygulanan Birleşmiş Milletler ambargosu sonucunda ciddi bir ilaç ve tıbbi malzeme krizine giren Irak'ta, 10 Eylül'de başlayacak olan "Bağdat İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı" yerli ilaç sanayine yeni fırsatlar yaratacak. 30 firma katılacağı fuarda düzenlenecek etkinlikler içerisinde, panel, konferans ve seminerlerin yanı sıra Türk doktorların yapacağı ameliyatlar da yer alacak.
T.C. Sağlık Bakanlığı adına fuara giden Doç. Dr. Musa Akoğlu, Op. Dr. Hikmet Sarıkatipoğlu, Op. Dr. Şükrü Solak ve Doç. Dr. Filiz Şenocak konferans verecek, ameliyatlar gerçekleştirecekler. Tepa Tıbbi ve Elektronik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Hipokrat A.Ş. de seminer düzenleyecek.
Irak Sağlık Bakanlığı binası Saddam Hol'de açılacak olan fuara Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Iraklı doktorların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği (SADER) ve Ankara Sanayi Odası'nın da destek verdiği fuar, Türk üreticilerinin Irak pazarına ulaşmasında etkili olacak. 

Fuara katılacak firmalar

AMS Tıbbi Cihazlar, Dolsan Madeni Eşya, Eczacıbaşı, Elmed, Hipokrat A.Ş., Konukoğlu-Soft Havlu, Kurtsan İlaçları, Mustafa Nevzat İlaç Sanayi, PCK, PETAŞ, Seyitler Kimya, TEPA, UNİFAR, Orhan Boz, Hayat Tıbbi Aletler, İlsan İlaç, Bilim İlaç, Özgenç, PLAS-SET, Çağdaş Elektronik, Medikal 2000, Mersin İlaç, Sevil Mediteks, Nüve, Ram Dış Ticaret, Aksa Jeneratör, Fulya Medikal, USX-RAY, Morton Medikal Ürünler, Ece Ltd Şti. 

Ana Sayfa